Leaders

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΟΣ

Επικεφαλής Pharmathen, VNK Capital

Θεωρείται από τους πιο οξυδερκείς και ικανούς νέους Έλληνες επιχειρηματίες. Το «άστρο» του Βασίλη Κάτσου έλαμψε και εξακολουθεί να λάμπει με φόντο την Pharmathen, τη φαρμακευτική εταιρεία που ίδρυσε ο πατέρας του και ο ίδιος, από κοινού με την αδερφή του, κατέστησε ένα πραγματικό «διαμάντι» του εγχώριου επιχειρείν, το οποίο συνεχίζει να διαγράφει λαμπρή πορεία με την πλειοψηφία των μετοχών να βρίσκεται πλέον στο χαρτοφυλάκιο της BC Partners.

Ξεχωριστό σημείο αναφοράς για το 2019 ήταν η επένδυση των 50 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο στις Σάπες Ροδόπης, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου επενδυτικού προγράμματος για τη Pharmathen, ύψους 250 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα 5ετίας. Με την κίνηση αυτή, η Pharmathen αναδεικνύεται πρωτοπόρος σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα των Ενέσιμων Βραδείας Αποδέσμευσης.

Ο δραστήριος επιχειρηματίας έχει όμως διευρυμένη δράση. Μέσα από την VNK Capital -το επενδυτικό κεφάλαιο που ίδρυσε μαζί με την αδελφή του Νέλλυ Κάτσου- τοποθετήθηκε τη χρονιά που μας πέρασε και στη βιομηχανία τροφίμων «Παλίρροια».

Πέραν τούτων, η σύμπραξή του με τον Πάνο Γερμανό για την από κοινού επένδυση στο Ελληνικό ήταν άλλη μία κίνηση που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση. Εκτός από την αρχική τους θέση στη Lamda Development, το κοινό επιχειρηματικό τους σχήμα μπήκε και στην αύξηση κεφαλαίου και πλέον κατέχει το 10% στην εταιρεία που έχει αναλάβει να υλοποιήσει το μεγάλο project στο Ελληνικό. Για το μετοχικό αυτό ποσοστό έχουν δαπανηθεί μέχρι τώρα περί τα 103 εκατ. ευρώ, γεγονός που καταδεικνύει την εμπιστοσύνη τους στις προοπτικές του εμβληματικού αυτού έργου.

Όπως όλα δείχνουν, ο ιδιαίτερα κινητικός στον χώρο του επιχειρείν Βασίλης Κάτσος εμφανίζεται έτοιμος να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική αγορά, εκμεταλλευόμενος κάθε ενδιαφέρουσα ευκαιρία που μπορεί να προκύψει.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα