Leaders

ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΤΣΑΟΥΝΗ

Πρόεδρος του ΔΕΣΜΟΥ

Αφοσιώθηκε από νωρίς στα κοινά. Σπούδασε πρώτα στο Middlebury College της Αμερικής. Ως επαγγελματίας πρώτα στη Νέα Υόρκη στην ομάδα NBA των New York Knicks και μετά στη Μαδρίτη στην Orange France Telecom, εξειδικεύτηκε στον τομέα των Community Relations και Corporate Social Responsibility, ελληνιστί σε δράσεις κοινωνικής ωφέλειας.

Στην Αθήνα πλέον, το 2012 απεδείχθη ιδιαιτέρως γόνιμο. Άρχισε να συνεργάζεται με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών που ατύπως τότε οργάνωνε φιλανθρωπικές δράσεις. Τρία χρόνια αργότερα αυτή η εντατική προσπάθεια οδήγησε στην ίδρυση της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Συν-ένωσις, όπου συμμετέχει και η Αλέξια. Εστιάζει στη σίτιση, στην κοινωνική προσφορά, στην υγεία (σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λάτση και το πρόγραμμα «Συμπράττουμε για την υγεία») και στην παιδεία.

Την ίδια χρονιά ιδρύει τον ΔΕΣΜΟ μαζί με τη Μυρτώ Αναστασοπούλου, τη Νίκη Κεραμέως (η οποία αποχώρησε πέρυσι λόγω βουλευτικού ασυμβίβαστου), την Εκάβη Βαλλερά και τη Μαρίνα Σωτηρίου.

Ο Δεσμός λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε ιδιώτες ή επιχειρήσεις που επιθυμούν να προσφέρουν και στις αντίστοιχες ΜΚΟ ή τους φορείς που ασχολούνται με την εκάστοτε ανάγκη ή φιλανθρωπικό τομέα. Επηρεάζοντας με τον τρόπο αυτό τα κοινωνικά δρώμενα.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει εδραιώσει δίκτυο συνεργασίας με τουλάχιστον οχτακόσιους οργανισμούς: ορφανοτροφεία, ξενώνες αστέγων, συσσίτια, δημόσια σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία, κοινωνικά παντοπωλεία, δομές υποστήριξης μεταναστών και προσφύγων. Θεωρεί υποχρέωσή της να ασχολείται ενεργά με τη φιλανθρωπία: «Όταν είμαστε τυχεροί και έχουμε, πρέπει να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο και να κινητοποιήσουμε τον κόσμο γύρω μας».

Σύμφωνα με την Αλέξια, ο Δεσμός λειτουργεί με βάση τις αξίες «της διαφάνειας, του επαγγελματισμού και της αποτελεσματικότητας: να είναι βέβαιος ο δωρητής ότι η δωρεά του θα φτάσει εκεί ακριβώς όπου υπάρχει η ανάγκη».

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα