Artists

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

Σκηνοθέτις

Κόρη του αείμνηστου σκηνοθέτη, συγγραφέα, καθηγητή και προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, Σπύρου Ευαγγελάτου και της σημαντικής ηθοποιού Λήδας Τασοπούλου, εγγονή του κλασσικού συνθέτη και μαέστρου της Λυρικής Αντίοχου Ευαγγελάτου και της αρπίστριας Ξένης Μπουρεξάκη, αυτό το λαμπερό κορίτσι με το αστροποβόλο βλέμμα, προτού κλείσει τα τριάντα της χρόνια, είχε καταφέρει να επιβληθεί στη θεατρική σκηνή με τη δική της ξεχωριστή υπογραφή σε πολυσυζητημένες παραγωγές όπως με την Άλκηστη του Ευριπίδη στην Επίδαυρο και πρόσφατα τον Βόιτσεκ του Μπίχνερ ή τη σεξπιρική Κωμωδία των παρεξηγήσεων με τον σημαντικό Νίκο Κουρή στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Δικαίως η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, την έχρισε διάδοχο του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου (που με τη σειρά του ολοκλήρωσε μία κατά γενική παραδοχή επιτυχημένη θητεία) στην καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Το ερχόμενο καλοκαίρι θα συνεχίσει ορισμένες ήδη προγραμματισμένες παραγωγές του προκατόχου της, όπως τον Ριγκολέτο του Βέρντι από τη Λυρική Σκηνή με την οποίο θα εγκαινιαστεί η σεζόν στο Ηρώδειο.

Το πρωτοποριακό Αμφι-Θέατρο, όπως ονομαζόταν η σκηνή του πατέρα της στην Πλάκα, άφησε εποχή. Το 2019 η Κατερίνα Ευαγγελάτου άνοιξε και πάλι τις θύρες του θεατρικού σπιτιού της, το οποίο το 2020 κλείνει σαράντα πέντε χρόνια λειτουργίας.

Και μάλιστα με ένα κεντρικό έργο της κλασικής δραματουργίας, τον Άμλετ του Σέξπιρ. Το έργο είχε βεβαία ανεβάσει και ο Σπύρος Ευαγγελάτος επί των ημερών του, όταν η κόρη του μετρούσε μόλις έντεκα χρόνια ζωής. Έχει πλέον σαρανταρίσει.

Η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο (Άμλετ), τον Νίκο Ψαρρά (Κλαύδιο), την Άννα Μάσχα (Γερτρούδη), την Αμαλία Νίνου (Οφηλία) και άλλους γνωστούς ηθοποιούς και καταξιωμένους συντελεστές που την πλαισιώνουν.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα