Artists

ΕΥΓΕΝΙΑ ΝΙΑΡΧΟΥ

Σχεδιάστρια κοσμημάτων

Τα κοσμήματά της αντιμετωπίζονταν με σκεπτικισμό μέχρι που ένα άρθρο στους Financial Times ήρθε να επικυρώσει τη συστηματική προσπάθεια και εμβάθυνση της Ευγενίας Νιάρχου στον χώρο του κοσμήματος (με σπουδές στο αξιόπιστο Ινστιτούτο Γεμολογίας της Αμερικής και πρακτική εξειδίκευση στο αντίστοιχο τμήμα του οίκου δημοπρασιών Christie’s).

Ουσιαστικά αποδεχόταν ότι η βαθύπλουτη κληρονόμος δεν αστειεύεται: τη διακρίνει επαγγελματισμός με πρόδηλη, αυθύπαρκτη αξία.

Έχει διανύσει χιλιόμετρα από εκείνο το μακρινό καλοκαίρι που έδειξε τα κοσμήματά της στο Belvedere της Μυκόνου και όλος ο καλός κόσμος έσπευσε να κλέψει κομμάτι από τη λάμψη της πρωτοεμφανιζόμενης τότε στην ελληνική κοινωνία γόνου της οικονομικής δυναστείας των Νιάρχων.

Δαχτυλίδι από τον οίκο Venyx World κοστίζει 2.600 δολάρια, κολιέ ήλιος 6.750 δολάρια. Φέτος ανακοινώθηκε ότι η Venyx World πρόκειται να συνεργαστεί με την ελληνική Zeus+Dione της Μαρέβα Μητσοτάκη και της Δήμητρα Κολοτούρα. Οι τιμές αυτής της σειράς ωστόσο θα αναπροσαρμοστούν ώστε να αντιστοιχούν στο πιο pret-a-porter πρόσωπο του ελληνικού οίκου μόδας: «κομψά και ευέλικτα για να μπορούν να συνοδεύουν καθημερινές εμφανίσεις», όπως το περιγράφει η Zeus.

Εδώ και σχεδόν έξι χρόνια η Ευγενία έχει επιβληθεί στον νεοπαγή τομέα του fashion jewelry (κοσμημάτων μόδας), δημιουργώντας μάλιστα δικούς της όρους, όπως ο λεγόμενος ρετρο-φουτουρισμός: μια ιδιαίτερη πρόσμειξη καταγωγής, ιστορίας και υλικών, σκουλαρίκια από αχάτη να δένονται με χρυσή αλυσίδα από τη Γαλλία και μια μικροσκοπική πέρλα προσδίδοντας σύγχρονη αιχμή σε κλασικές πέτρες και σχήματα.

Όλα αυτά είναι στοιχεία που συνθέτουν την αυξημένη επιδραστικότητα που έχει στον συγκεκριμένο τομέα η Ευγενία Νιάρχου. Η οποία, βεβαίως, τα τελευταία χρόνια αναμειγνύεται ολοένα και περισσότερο με τις δημιουργίες της και την επιχειρηματική της δραστηριότητα στην ελληνική πραγματικότητα. Αποδεικνύοντας ότι η λάμψη της δεν περιορίζεται σε αυτήν του ονόματός της, αλλά διαχέεται ευρύτερα.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα