• Πολιτική

    Πόλεμος ΝΔ-ΥΠΕΞ για τις δηλώσεις Ζάεφ και τη σιωπή της κυβέρνησης

    • NewsRoom


    Νέα επίθεση εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία εναντίον της κυβέρνησης σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ.

    Για «διαπραγματευτική ανικανότητα» στο ονοματολογικό των Σκοπίων και για «μυστική διπλωματία» και «ασυνεννοησία» ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών κατηγορούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο τομεάρχης Εξωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος και ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας, Βασίλης Κικίλιας αντίστοιχα.

    «Από τις δηλώσεις των κυρίων Ζάεφ και Ντιμιτρόφ, προκύπτει ότι τα Σκόπια αρνούνται να αλλάξουν το Σύνταγμά τους, δεν δέχονται όνομα με καθολική χρήση, ενώ έφτασαν στο αδιανόητο σημείο να εφευρίσκουν ελληνικές αλυτρωτικές βλέψεις. Τι κάνει για όλα αυτά το υπουργείο των Εξωτερικών; Αντί να καταγγείλει την αδιαλλαξία των Σκοπίων, εγκαλεί την Νέα Δημοκρατία. Λες και επί πέντε μήνες, φταίει η αντιπολίτευση για τη διαπραγματευτική ανικανότητα της κυβέρνησης», τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκος.

    «Στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, η κυβέρνηση έχει επιδείξει ασυνεννοησία και ανευθυνότητα. Και αυτό πληγώνει τους Έλληνες. Αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτά όλα τα θέματα», σημείωσε από την πλευρά του, ο κ. Κικίλιας, προσθέτοντας πως στο ονοματολογικό των Σκοπίων, οι εξελίξεις δυστυχώς δικαιώνουν τη Νέα Δημοκρατία που μιλά για μυστική διπλωματία.

    Τι απαντά το Υπουργείο Εξωτερικών

    «Να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων αντί να αναλώνονται, σε καθημερινή βάση, στην υπονόμευση των προσπαθειών» για την επίλυση του ονοματολογικού με την ΠΓΔΜ, «εις άγραν λιγοστών ψήφων», συστήνουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών στους κ. Κουμουτσάκο, Δένδια και Κικίλια και την παράταξή τους.

    «Η παρούσα κυβέρνηση», τονίζουν οι κύκλοι του ΥΠΕΞ, «την οποία μέμφεται άκριτα και αλόγιστα ο κ. Κουμουτσάκος, προσπαθεί να επιλύσει ένα ζήτημα που λιμνάζει εδώ και 25 χρόνια. Το οποίο μάλιστα δημιούργησε και συντήρησε η παράταξή του, φοβούμενη να επιδείξει το απαιτούμενο πολιτικό σθένος για την επίλυσή του».

    «Αντίθετα», προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι του ΥΠΕΞ, «η σημερινή κυβέρνηση το επιχειρεί, αγνοώντας μικροπολιτικές σκοπιμότητες και πολιτικό κόστος. Το πράττει, μάλιστα, με σύνεση και τρόπο θετικό προς το εθνικό μας συμφέρον και την περιφερειακή σταθερότητα, γεγονός που αναγνωρίζεται από συμμάχους, φίλους και εταίρους».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το κρυφό παιχνίδι Τσίπρα – Καμμένου με την ονομασία της ΠΓΔΜ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ολοκληρώθηκε η τριήμερη περιοδεία του Ν. Κοτζιά σε Σερβία, ΠΓΔΜ και Κόσοβο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κουμουτσάκος: «Ο Κοτζιάς με τη σιωπή του αποδέχεται τους ισχυρισμούς των Σκοπίων»



    ΣΧΟΛΙΑ