• Πολιτική

    Πλοίο από την Κρήτη ετοιμάζεται για την ανέλκυση του μοιραίου Mirage 2000-5

    • NewsRoom


    Στην θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Σκύρου, στο σημείο όπου συνετρίβη το Mirage 2000-5 της 331 Μοίρας, όπου βρήκε τον θάνατο ο Σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος, αναμένεται να φτάσει τις επόμενες  ώρες σκάφος του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών από την Κρήτη, προκειμένου να ξεκινήσει την επιχείρηση ανέλκυσης του μοιραίου μαχητικού.

    Το σκάφος του ΕΛΚΕΘΕ θα αποπλεύσει τις επόμενες ώρες καθώς, όπως αναφέρει το ekriti.gr, αυτή την ώρα καθορίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες της επιχείρησης. Η επιχείρηση αναμένεται από τα μέλη της επιτροπής διερεύνησης που έχει συσταθεί από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, προκειμένου οι Αξιωματικοί της ΠΑ να έχουν στα χέρια τους κάθε διαθέσιμο στοιχείο.

    Το μεγαλύτερο τμήμα του μαχητικού βρίσκεται σε βάθος 800 μέτρων ενώ κομμάτια του έχουν «απλωθεί» σε μια ακτίνα που υπολογίζεται στα 400 μέτρα.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν πως και σε αυτή την αποστολή, οι ερευνητές του ΕΛΚΕΘΕ θα χρησιμοποιήσουν τα ηχοβολιστικά και τα τηλεχειριζόμενα οχήματα που διαθέτουν προκειμένου να φτάσουν στο μαχητικό, να το καταγράψουν και στη συνέχεια – αν είναι εφικτό – να το ανελκύσουν. Οι δυσκολίες είναι δεδομένες, ωστόσο το εξειδικευμένο και άρτια καταρτισμένο προσωπικό του σκάφους εγγυάται ουσιαστικά το ίδιο το αποτέλεσμα, το οποίο είναι και ένα μεγάλο «στοίχημα» για όλους τους συμμετέχοντες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εντοπίστηκε ηχητικό σήμα του καταγραφέα πρόσκρουσης του μοιραίου Mirage



    ΣΧΟΛΙΑ