• LIFE&STYLE

    Πέθανε ο θρυλικός κιθαρίστας των Motörhead, Έντι Κλαρκ (video)

    • NewsRoom
    Έντι Κλαρκ

    Έντι Κλαρκ


    «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο θρυλικός Έντι Κλαρκ, κιθαρίστας της πρώτης σύνθεσης των Motorhead. Ο «Fast» Eddie άφησε την τελευταία του πνοή νικημένος από την πνευμονία, όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη σελίδα του heavy metal συγκροτήματος στο Facebook.

    «Με θλίψη σας μεταφέρουμε τα νέα που ακούσαμε νωρίτερα απόψε, ότι ο Edward Allan Clarke – ή Fast Eddie όπως τον γνωρίζαμε και τον αγαπούσαμε – πέθανε ειρηνικά χθες».

    Ο Phil Campbell, που εντάχθηκε στην μπάντα ως κιθαρίστας το 1984 εξέφρασε τη θλίψη του με δική του ανάρτηση λέγοντας: «Μόλις άκουσα τα θλιβερά νέα για τον θάνατο του Eddie. Το σοκ είναι τεράστιο, αλλά θα τον θυμόμαστε πάντα για τα εμβληματικά riff του. Ήταν ένας πραγματικός rock n roller. Αναπαύσου εν ειρήνη Eddie».

    Ο Clarke γεννήθηκε στο Λονδίνο, στις 5 Οκτωβρίου του 1950. Άρχισε να παίζει κιθάρα από πολύ μικρή ηλικία και έφτιαξε την πρώτη του μπάντα «Τhe Bitter End» στα 15 του χρόνια. Η πραγματική του καριέρα στη μουσική ωστόσο ξεκίνησε όταν γνώρισε τον Phil Taylor στα μέσα της δεκαετίας του ’70.

    Ο μουσικός είχε μόλις προσχωρήσει στους Motörhead και σύστησε τον Fast Eddie στον Lemmy. Οι τρεις τους θεωρούνται από τους φαν η κλασική (και καλύτερη) σύνθεση του συγκροτήματος που παρήγαγε μερικά από τα πιο εμβληματικά κομμάτια της μπάντας.

    Ο Clarke αποχώρησε από τους Motörhead λίγο μετά την κυκλοφορία του Iron Fist το 1982, καθώς δεν ήταν ευχαριστημένος από τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε το άλμπουμ.

    Οι δηλώσεις των Motörhead:

    Στη συνέχεια δημιούργησε τους Fastway, και συνέχισε να ασχολείται με τη μουσική μέχρι το 2014, οπότε και συναντήθηκε ξανά με τον Lemmy επί σκηνής στο Μπέρμιγχαμ.

    Όπως έχει γίνει γνωστό, ο κιθαρίστας έδινε μάχη με τον αλκοολισμό εδώ και πολλά χρόνια και πριν εγκαταλείψει τους Motörhead είχε πει σε συνέντευξή του ότι η γνωριμία του με τα άλλα δύο ιδρυτικά μέλη της μπάντας και οι πολύμηνες περιοδείες τους είχαν συμβάλει καίρια στην επιδείνωση του εθισμού του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Survivor 2: Όλα όσα αποκάλυψε η Ντορέττα Παπαδημητρίου για την προετοιμασία των παικτών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πωλείται η εντυπωσιακή έπαυλη της Αθηνάς Ωνάση στο Βέλγιο (10 pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα πολιτικά πρόσωπα που δέχτηκαν πρόταση για να συμμετάσχουν στο Survivor 2



    ΣΧΟΛΙΑ