• Ελλάδα

    Ο Τσίπρας δεν τολμάει να τιμωρήσει μόνο τον Σαββίδη. Είναι όμηρος των συμφερόντων

    ΔΟΛ

    Ιβάν Σαββίδης. Επιχειρηματίας


    Ένας ιδιοκτήτης ΠΑΕ εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο, λίγο πριν τη λήξη του αγώνα της ομάδας του, για να διαμαρτυρηθεί έξαλλος στον διαιτητή για μία απόφασή του. Εκτοξεύει απειλές σε βάρος του, βρίζει θεούς και δαίμονες, και στο θηκάρι του έχει το πιστόλι του. Το παιχνίδι διακόπτεται, και μετά τα λήξη του, ο διαιτητής έχει πάρει πίσω την απόφαση που προκάλεσε την οργή του ιδιοκτήτη. Για όλα τα παραπάνω, η κυβέρνηση αποφασίζει να διακόψει όλες τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις στη χώρα. Βρείτε το παράλογο…

    Το παράλογο, προφανώς, είναι ότι για την απαράδεκτη συμπεριφορά ενός, του Ιβάν Σαββίδη, την πληρώνουν όλοι. Όχι μόνο αυτός που φταίει, αλλά και οι άλλες ομάδες του πρωταθλήματος που δε φταίνε σε τίποτα – όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Απόλλων Σμύρνης, που χθες μέχρι λίγες ώρες πριν τη σέντρα δεν ήξεραν αν θα διεξαχθεί τελικά ο δευτεριάτικος μεταξύ τους αγώνας (τελικά δεν έγινε).

    Όχι πως είναι όλοι αθώοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο – απεναντίας, πολλοί είναι οι ένοχοι για τα στραβά που βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα, και οι ευθύνες είναι διαχρονικές. Όμως ποιο είναι το μήνυμα που περνάει η κυβέρνηση τιμωρώντας τους πάντες, με αφορμή ένα περιστατικό για το οποίο φταίει μόνο ένας; Προφανώς, ότι έχει κάποιον λόγο που δεν θέλει να τιμωρήσει μόνο αυτόν τον έναν…

    Και όταν αυτός ο ένας είναι ο Ιβάν Σαββίδης, αυτή η απροθυμία της κυβέρνησης να τιμωρηθεί παραδειγματικά εξηγείται εύκολα: πρόκειται για τον “εκλεκτό” επιχειρηματία της κυβέρνησης, με τον οποίο οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν εξαιρετικές σχέσεις τα τελευταία χρόνια, και αυτό αποτυπώνεται και στα ΜΜΕ που ελέγχει ο Ιβάν Σαββίδης, τα οποία είναι (επιεικώς) φιλικά προς την κυβέρνηση.

    Ένας άλλος λόγος για τον οποίο στο Μαξίμου “φοβούνται” τον Σαββίδη είναι η τρομερή του επιρροή στη βόρεια Ελλάδα. Πώς να τολμήσει κανείς να επιβάλει στον ΠΑΟΚ μία εξοντωτική ποινή, που θα μπορούσε θεωρητικά να είναι ακόμα και αυτήν του υποβιβασμού; Αν ο Ιβάν Σαββίδης βγει αύριο και πει “μαύρο στον ΣΥΡΙΖΑ”, στην Κουμουνδούρου θα πρέπει να ετοιμάσουν άμεσα τις πλερέζες. Είναι πολύ πιο βολικό για τον ΣΥΡΙΖΑ να τον έχει με το μέρος του, παρά να τον έχει απέναντί του.

    Κι έτσι, είναι πολύ πιο βολικό, καίτοι καθόλου δίκαιο, να “τιμωρηθούν” άπαντες, παρά να τιμωρηθεί μόνο ο Ιβάν…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γερμανικά ΜΜΕ: Καταστροφή για τον Τσίπρα η υπόθεση Σαββίδη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Βασιλειάδης: «Ας γίνει Grexit στο ποδόσφαιρο, δεν μας απασχολεί»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ιδού οι φίλοι του: Όταν ο Καμμένος πήγαινε βόλτες αγκαζέ με τον Ιβάν



    ΣΧΟΛΙΑ