• Πολιτική

    Μητσοτάκης: “Ο Τσίπρας βυθίζει τη χώρα σε έναν βούρκο σκανδαλολογίας”

    • NewsRoom


    Μύδρους κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Χαλκίδα, με φόντο την πολύκροτη υπόθεση Novartis αλλά και την οικονομική κατάσταση της χώρας.

    Στις δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει:

    “Απ’ τη μια η σημερινή Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός προσωπικά, θέλει να γυρίσει τη χώρα στο παρελθόν, να διχάσει, να τη βυθίσει σε ένα βούρκο σκανδαλολογίας. Ίσως διότι ο ίδιος δεν αισθάνεται αρκετά σίγουρος να υπερασπιστεί τα – εντός εισαγωγικών – “επιτεύγματά” του στην πορεία της Οικονομίας.

    Σήμερα, μάλιστα, είχαμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δήλωση από τον κ. Βίζερ, απερχόμενο επικεφαλής του Euroworking Group, ο οποίος εκτίμησε το κόστος τους πρώτου εξαμήνου της περιόδου Βαρουφάκη – Τσίπρα στα 200 δις και όχι στα 100 δις που λέγαμε μέχρι σήμερα.

    Αυτή η προσπάθεια, λοιπόν, να κυληθεί όλη η πολιτική ζωή του τόπου μέσα σε ένα βούρκο, μέσα σε μια λάσπη με εκατέρωθεν κατηγορίες, είναι προφανές ότι θα απαντηθεί θεσμικά από εμάς και θα απαντηθεί στη Βουλή.

    Και σε αυτή τη διαδικασία να βγούνε και οι κουκούλες, να προσέλθουν και όλοι όσοι έχουν να καταθέσουν κάτι και να μπορέσουν και οι πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Και εύχομαι πραγματικά και ελπίζω να δοθεί επαρκής χρόνος σε αυτήν την Προανακριτική Επιτροπή στη Βουλή για να πάρετε, όλες και όλοι, τις απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα τα οποία έχετε. Αυτή, λοιπόν, είναι η μια πραγματικότητα, αυτή που δυστυχώς, σήμερα, μονοπώλησε τα δελτία ειδήσεων. Είχα την ευκαιρία να δω λίγο τα δελτία και σχεδόν είναι μονοθεματικά. Novartis, Novartis, Novartis..”

    Όλα στο φως, αλλά όλα στο φως με κανόνες και χωρίς στοχοποίηση. Αλλά όλα αυτά αφορούν το παρελθόν. Εσείς θέλετε να ακούσετε από εμένα και τη Νέα Δημοκρατία ποιο είναι το δικό μας σχέδιο για το μέλλον αυτού του τόπου. Για το τι θα γίνει μετά τη λήξη του προγράμματος. Για το πώς εσείς θα μπορέσετε να φτιάξετε τις δικές σας ζωές, να φτιάξετε τις δικές σας καριέρες, να κάνετε οικογένεια.

    Για το πώς μπορείτε να εκπληρώσετε τις δικές σας φιλοδοξίες και τα δικά σας όνειρα. Κι αυτός είναι κι ο δικός μου στόχος: Όσο τοξικό κι αν είναι το κλίμα, καθώς πηγαίνουμε προς τις επόμενες εκλογές – και μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι θα είναι πολύ τοξικό – εγώ θα επιδιώκω πάντα να μιλάω για το μέλλον”, όπως επισήμανε Κυριάκος Μητσοτάκης.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:Απάντηση ΝΔ για Ρουβίκωνα: Πως και δεν έφυγαν πάλι με περιπολικά;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Μαρέβα Μητσοτάκη: Οι εγκέφαλοι της επίθεσης εναντίον μου βρίσκονται στα υπόγεια του Μαξίμου



    ΣΧΟΛΙΑ