• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Δεν ζητήσαμε ποτέ πιστοληπτική γραμμή – Τα τρία παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία

    • NewsRoom


    Ο κ. Τσίπρας έχει πολύ μεγάλη άνεση να διαστρεβλώνει τα γεγονότα και τις δηλώσεις, ανέφερε από τον βήμα της βουλής, κατά τη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως δείχνει επιλεκτική ανοχή σε ομάδες όπως ο Ρουβίκωνας. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε και στις απειλές που εξαπέλυσε κατά του ίδιου ένα από τα ηγετικά στελέχη του Ρουβίκωνα, δηλώνοντας πως «διάλεξαν λάθος στόχο».

    «Δέχθηκα επώνυμα καταγγελία από στέλεχος Ρουβίκωνα. Για όσο με αφορά μάλλον λάθος στόχο διάλεξαν. Σε εμένα και στην ΝΔ απειλές δεν περνάνε. Το πρόβλημα όμως είναι ότι εσείς κ. Τσίπρα και τις προηγούμενες ημέρες δεν δώσατε την σημασία στις υπόλοιπες αναρτήσεις του Ρουβίκωνα σχετικά με τις επιθέσεις στο ΣτΕ, στον δήμο Τήνου και με τις πορείες στις πρεσβείες.

    Ο κ. Καλαϊτζίδης έγραψε ότι το ισόγειο του ΣτΕ ισοπεδώθηκε και δώσαμε ένα μήνυμα στα λαμόγια δικαστές. Πώς είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτές τέτοιες αναρτήσεις. Επώνυμα τα λένε και το ερώτημα είναι τι κάνετε; Έχετε ποτέ συλλάβει κάποιον από αυτούς τους κυρίους. Όταν μπήκαν στην Βουλή τους δώσαμε και τα περιπολικά για να πάνε σπίτια τους. Δείχνετε επιλεκτική ανοχή σε αυτές τις ομάδες.

    Δημοκρατική ομαλότητα και Ρουβίκωνες δεν πάνε μαζί και πρέπει να επιλέξετε ποιον θα προστατέψετε», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

    «Έχετε πολύ μεγάλη άνεση να διαστρεβλώνετε γεγονότα και δηλώσεις. Αναφερθήκατε στο γεγονός ότι εμείς καταδικάσαμε την επίθεση χωρίς να πούμε ποιοι την έκαναν. Θέλωντας να έχουμε πολιτική ίσων αποστάσεων. Σας διαβάζω την ανακοίνωσή μας που λέει ότι οι δράστες της σημερινής φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν. Ή δεν σας ενημερώνουν σωστά οι συνεργάτες σας ή ψεύδεστε», συνέχισε απαντώντας στον κ. Τσίπρα.

    «Όσο για την προσπάθεια σας να πείτε ότι η ΝΔ έχει συγγένεια με την Χρυσή Αυγή, κοιτάξτε, εσείς μαζί με την Χρυσή Αυγή ρίξατε την προηγούμενη κυβέρνηση. Εσείς με την Χρυσή Αυγή προσπαθήσατε να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο. Για κοιτάξτε λίγο προς τον συγκυβερνήτη σας. Συγκυβερνάτε με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ που λέτε ότι είναι μετριοπαθές κέντρο. Δεν σοβαρευόμαστε λίγο; Μήπως κάτι δεν πάει καλά στην συγκυβέρνηση; Ο κ. Καμένος έχει να εμφανιστεί κάνα δίμηνο στην αίθουσα και δεν φαίνεται εξαιρετικά πρόθυμος. Το μόνο που σας ενώνει είναι ο εθνολαϊκισμός και η καρέκλα», συνέχισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

    «Αυτά τα περί εκλεκτικής συγγένειας ΝΔ και Χρυσής Αυγής αφήστε τα. Αναφορικά με τον κ. Ψωμιάδη ρωτάτε λάθος άνθρωπο. Ρωτήστε την κυρία Γεννηματά καθώς στις τελευταίες εκλογές ψήφισε ΚΙΝΑΛ», συνέχισε.

    Σκοπιανό: Είδατε το τυρί, αλλά όχι τη φάκα

    Αναφορικά με τις εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Τσίπρας για το Σκοπιανό, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Για το Σκοπιανό μας είπατε ότι διαπραγματεύεστε και ότι είναι επιτυχία ότι οι Σκοπιανοί φαίνεται να υιοθετούν όσα εμείς επιβάλαμε ως εθνική γραμμή. Όμως είδατε το τυρί και όχι την φάκα. Το πρόβλημα της ονομασίας του Ίλιντεν είναι ότι το ίδιο το όνομα αποτελεί σύμβολο αλυτρωτικών προθέσεων της χώρας. Σας ρώτησα αν απορρίψατε το όνομα και δεν απαντήσατε. Εικάζω ότι το ζήτημα αυτό είναι ακόμα στο τραπέζι. Απαντήστε αν το όνομα εξακολουθεί να είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Προσέξετε όταν διαπραγματεύεστε μόνος σας και βράδυ γιατί τίποτα καλό δεν έχει προκύψει».

    “Δεν απαντήσατε εάν απορρίψατε αυτήν την ονομασία. Εικάζω ότι το ζήτημα αυτό είναι ακόμα στο τραπέζι. Απαντήστε, λοιπόν, καθαρά. Αρκετή ζημιά έχετε κάνει στην οικονομία. Δε χρειάζεται να έχουμε και άλλη βλάβη στα εθνικά ζητήματα”, σημείωσε.

    Οικονομία: Τα τρία μεγάλα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ

    Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως η κυβέρνηση ψεύδεται για την καθαρή έξοδο ενώ ξεκαθάρισε πως η Νέα Δημοκρατία δεν ζήτησε προληπτική γραμμή σε αυτή την συγκυρία, αλλά να υπάρχει λύση που να εξασφαλίζει ότι η χώρα θα δανείζεται με λογικά επιτόκια.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε τα “τρία μεγάλα παραμύθια” του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

    “Τρία είναι τα παραμύθια σας. Το πρώτο ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια. Ο μηχανισμός αυξημένης εποπτείας είναι ίδιος με αυτόν της Πορτογαλίας ή της Κύπρου; Όχι. Ουδέποτε εμείς ως ΝΔ έχουμε ζητήσει προληπτική γραμμή. Είπαμε πως πρέπει να εξασφαλίσετε τη χώρα να δανείζεται με λογικά επιτόκια. Το διαφορετικό που είχαν Πορτογαλία και Κύπρος ήταν ότι δεν είχαν ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το ατύχημα συνέβη μόνο εδώ. Έχετε ψηφίσει μέτρα για μετά τη λήξη του προγράμματος. Δεν υπάρχει, λοιπόν, καθαρή έξοδος”, ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ συνεχίζοντας τις ευθείες βολές κατά του πρωθυπουργού και της συγκυβέρνησης σημείωσε: “Δεύτερο ψέμα είναι ότι η οικονομία υπεραποδίδει. Μη μπλέκετε τη δημοσιονομική υπεραπόδοση με την απόδοση της οικονομίας. Η απόδοση της οικονομίας είναι ο ρυθμός ανάπτυξης και αυτός είναι θλιβερός. Για το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015 θα λογοδοτήσετε στις επόμενες εκλογές. Γιατί η μείωση στις συντάξεις, για το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα capital control φταίει εκείνη η περίοδος. Λέτε επίσης πως η πολιτική σας έχει κοινωνικό πρόσημο. Η πραγματικότητα είναι ότι επί των ημερών σας οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι. Είστε εδώ όχι για τους αδύναμους. Εσείς θέλετε πλαδαρό κράτος και μεγάλους φόρους, εμείς θέλουμε να συμμαζέψουμε το κράτος και να μειώσουμε τους φόρους. Αυτή είναι η διαφορά μας. Μείνετε με το πελατειακό κράτος, μείνετε με τα ρουσφέτια. Είστε η μετενσάρκωση όλων των δινών που έφεραν τη χώρα στη χρεοκοπία”, ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τσίπρας: Καταδικαστέες οι απειλές στον Μητσοτάκη, αλλά η Αριστερά ήταν πάντα ο διωκόμενος στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ