• Πολιτική

    Μεταφορά συνοδευόμενων ζώων στις αμαξοστοιχίες και τα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

    • NewsRoom
    ζώα


    Ποια ζώα και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορούν να ταξιδέψουν:

    Σε εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας Νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς ή βοήθειας, τα ζώα αυτά γίνονται γενικά δεκτά για μεταφορά στις αμαξοστοιχίες και στα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σκύλοι, γάτες, πουλιά, κλπ. (εξαιρούνται τα ερπετά) εφόσον:

    • Η μεταφορά τους δεν είναι αντίθετη προς το γενικότερο ισχύον Νομοθετικό Πλαίσιο
    • Τα ζώα φέρουν ηλεκτρονική σήμανση και συνοδεύονται πάντοτε από τον κάτοχό τους
    • Τα ζώα διαθέτουν βιβλιάριο υγείας ενημερωμένο
    • Τα μεταφερόμενα ζώα συντροφιάς είναι τοποθετημένα σε κλουβί ανεξάρτητα από το μέγεθός τους,με εξαίρεση τους σκύλους βοήθειας τυφλών, οι οποίοι δεν τοποθετούνται σε κλουβί και μεταφέρονται με λουρί και χωρίς φίμωτρο.
    • Τα συνοδευόμενα ζώντα ζώα μεταφέρονται σε ασφαλές κλουβί μεταφοράς στις αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με καθορισμένες διαστάσεις.
    • Στις προαστιακές γραμμές είναι δυνατόν να μεταφέρονται μέχρι 2 μεγαλόσωμα ζώα στο τελευταίο όχημα της αμαξοστοιχίας τα οποία θα είναι τοποθετημένα υποχρεωτικά σε ασφαλές κλουβί μεταφοράς.

    Σε καμία περίπτωση και σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, η μεταφορά των ζώων συντροφιάς ή βοήθειας με τις αμαξοστοιχίες ή τα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν τελεί υπό την κρίση ή τη συναίνεση του προσωπικού της εταιρίας ή των λοιπών επιβατών, καθόσον ορίζονται ειδικοί χώροι και ισχύουν ορισμένες υπηρεσιακές ρυθμίσεις για τη μεταφορά τους εντός των αμαξοστοιχιών και λεωφορείων.

    Στα συνοδευόμενα ζώα συντροφιάς δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κυλικεία των αμαξοστοιχιών, όμως επιτρέπεται στους σκύλους βοήθειας τυφλών.

    Για την φύλαξη των μεταφερόμενων ζώων συντροφιάς ή βοηθείας είναι υπεύθυνοι οι επιβάτες που τα συνοδεύουν.

    Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο Σιδηρόδρομος δεν έχει καμία ευθύνη για απώλεια ή για οτιδήποτε συμβεί σε βάρος αυτών των ζώων, εκτός αν αυτό προήλθε από υπαιτιότητά του.

    Ο επιβάτης εξάλλου ευθύνεται για κάθε βλάβη που είναι δυνατό να προκληθεί από τα ζώα στο υλικό του Σιδηροδρόμου ή σε τρίτους, σύμφωνα με το Άρθρο 924 του Αστικού Κώδικα.

    Δείτε αναλυτικά τι ισχύει για μικρόσωμους σκύλους, σκύλους βοήθειας και λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο μεταφοράς στο σχετικό έγγραφο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εδώ.

    Πηγή: www.lawspot.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επιτρέπεται να μεταφέρετε μαζί σας ζώα και φυτά στα ταξίδια εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι περιορισμοί για οινοπνευματώδη ποτά, προϊόντα καπνού και μετρητά στα ταξίδια εντός ΕΕ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ποια είναι τα δικαιώματα των επιβατών που ταξιδεύουν με τρένο



    ΣΧΟΛΙΑ