• Πολιτική

    Λοβέρδος: Η Συνθήκη της Λωζάνης μπορεί να αλλάξει και με την ερμηνεία

    • NewsRoom
    Ανδρέας Λοβέρδος

    Ανδρέας Λοβέρδος


    Την έντονη δυσαρέσκειά του για τη συνάντηση Παυλόπουλου – Ερντογάν εξέφρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

    Ο κ. Λοβέρδος, σε παρέμβασή του στον SKAI, είπε: «Φάνηκε η πολύ κακή προετοιμασία που είχαμε κάνει για αυτή τη συνάντηση», ενώ τόνισε ότι η «Συνθήκη της Λωζάνης μπορεί να αλλάξει και με την ερμηνεία.Ο κύριος Ερντογάν δημοσίως, μπροστά σε όλες τις διεθνείς κάμερες έθεσε σοβαρότατα θέματα, επαναλαμβάνοντας άκυρες θέσεις μέσα στο ίδιο το Προεδρικό Μέγαρο».

    Εν συνεχεία, δήλωσε: «Δεν διορθώνεται το κακό που έγινε. Αυτά που ειπώθηκαν τραυματίζουν τα ελληνικά συμφέροντα. Υπάρχει χρόνος ακόμη κάποια πράγματα να διορθωθούν. Πρέπει μέχρι το τέλος της ημέρας να αναστραφεί το κλίμα».

    Και τέλος, υπογράμμισε: «Εχουμε πολλές και σοβαρές επιφυλάξεις, εάν αυτή η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Ελλάδα έχει οργανωθεί σωστά. Εμείς προσφέραμε ως Ελλάδα ένα βήμα αποκατάστασης του τρωθέντος πολιτικού διεθνούς του κύρους. Χρειάζεται προσοχή για να μην υποστούμε πλήγματα και ήττες. Φάνηκε η πολύ κακή προετοιμασία που είχαμε κάνει για αυτή τη συνάντηση. Ο κύριος Ερντογάν δημοσίως, μπροστά σε όλες τις διεθνείς κάμερες έθεσε σοβαρότατα θέματα, επαναλαμβάνοντας άκυρες θέσεις μέσα στο ίδιο το Προεδρικό Μέγαρο και ο Τούρκος Πρόεδρος απήντησε σε όλα. Πρέπει μέχρι το τέλος της ημέρας να αναστραφεί το κλίμα. Αποστομωτική ήταν και η απάντηση του τούρκου προέδρου στον κύριο Παυλόπουλο, λέγοντας ότι το θέμα το άνοιξε ο ίδιος για αυτό και ζητά απαντήσεις από εκείνον. Δεν διορθώνεται το κακό που έγινε. Αυτά που ειπώθηκαν τραυματίζουν τα ελληνικά συμφέροντα. Υπάρχει χρόνος ακόμη κάποια πράγματα να διορθωθούν».

    Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι από συζητήσεις που είχε και με έμπειρους διπλωμάτες: «Η Συνθήκη της Λωζάνης μπορεί να αλλάξει και με την ερμηνεία».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παυλόπουλος: Αδιαπραγμάτευτη η συνθήκη της Λωζάνης – Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν την εφαρμόζει στη Δυτική Θράκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λεπτομέρειες για το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό -Τι απαγορεύεται να σερβίρουν στον Ερντογάν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ο Πολάκης κατάφερε εν μέσω κρίσης να διπλασιάσει τα εισοδήματά του-Δείτε το πόθεν έσχες



    ΣΧΟΛΙΑ