ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η σοβαρή βλάβη που σημειώθηκε πρόσφατα στο αεροσκάφος, που μετέφερε την καγκελάριο Μέρκελ στο Μπουένος Άιρες για τη σύνοδο των G-20, προκλήθηκε από λάθος της Lufthansa.
Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Der Spiegel, το τεχνικό τμήμα της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας εγκατέστησε ένα νέο ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας, κατά τη συντήρηση του αεροσκάφους το 2010, αλλά δεν ενημέρωσε σχετικά τους πιλότους μεταφοράς επισήμων.
Ως εκ τούτου, κατά την πτήση της καγκελαρίου προς το Μπουένος Άιρες, οι πιλότοι δεν θα ήταν σε θέση να αντιδράσουν με τον κατάλληλο τρόπο για να διορθώσουν ηλεκτρονικό σφάλμα του αεροσκάφους, αφού δεν είχαν στη διάθεσή τους τις οδηγίες χρήσης του νέου συστήματος, και έτσι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, το οποίο επικαλείται εμπιστευτικό στρατιωτικό έγγραφο της 12ης Δεκεμβρίου για την ασφάλεια των πτήσεων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ τον Ιανουάριο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρίλερ στον αέρα για την Μέρκελ: «Νέκρωσαν» τα πάντα στο αεροσκάφος της καγκελαρίου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κομισιόν: Ζητάει 4 ως 6,5 δισ. ευρώ από τη Βρετανία για να τη δεχτεί στο SAFE
- Ισραήλ: Ο στρατός ξεκίνησε να βομβαρδίζει στόχους της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο
- Ευάγγελος Κυριαζόπουλος: Εξαιρετική δυναμική παρουσιάζει το Island hopping στα νησιά – Περί το 1,2 δισ. ευρώ ο τζίρος των ακτοπλοϊκών εταιρειών
- Όταν ο Νταγκ Μπέργκμαν γνώρισε τον… Πίνατ στο Μαξίμου – Η τρυφερή φωτογραφία