• Πολιτική

    Δύο επισκέψεις στη Γερμανία στην αρχή του έτους προγραμματίζει ο Μητσοτάκης

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός


    Στη Γερμανία – και μάλιστα δύο φορές, σε Βαυαρία και Μόναχο – θα βρεθεί στις αρχές του 2019 ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Η πρώτη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη. Ο πρόεδρος της ΝΔ είναι προσκεκλημένος του συγκυβερνώντος CSU, στη σύνοδο της κοινοβουλευτικής του ομάδας που θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό μοναστήρι Seeon, κοντά στα σύνορα Γερμανίας-Αυστρίας. Ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει μια ομιλία για την ευρωπαϊκή πολιτική ενώ θα απαντήσει και στα ερωτήματα των Γερμανών βουλευτών, σε μια σύνοδο που παραδοσιακά θα είναι κλειστή για τα ΜΜΕ. Στη συνάντηση μάλιστα θα λάβουν μέρος και οι ευρωβουλευτές του κόμματος, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Μάνφρεντ Βέμπερ, υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

    Περίπου έναν μήνα αργότερα, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Μόναχο, προκειμένου να λάβει μέρος στη διάσκεψη για την ασφάλεια, η οποία επίσης θα πραγματοποιηθεί μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες.

    Στην αντίστοιχη διάσκεψη της περσινής χρονιάς, στην οποία είχε επίσης λάβει μέρος ο αρχηγός της ΝΔ, συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για τις Εξωτερικές Υποθέσεις και την Πολιτική Ασφάλειας , ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ και ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δημοσκόπηση MRB: Πρόωρες εκλογές ζητούν οι Έλληνες, «πρωταγωνιστής του 2019» ο Μητσοτάκης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιούνκερ: Κάποιες χώρες δείχνουν «σκανδαλώδη υποκρισία» για την ασφάλεια των συνόρων



    ΣΧΟΛΙΑ