• Πολιτική

    Χατζηδάκης: Η ΝΔ δεν κινητοποιεί τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό – Ο Τσίπρας τα προκαλεί

    • NewsRoom

    Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εργασίας


    Στο Σκοπιανό και τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις 6 Ιουνίου από πολίτες που έχουν εξοργιστεί από τους χειρισμούς της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης.

    Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επεσήμανε πως οι πολίτες είναι ελεύθεροι να κατέβουν στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό που προγραμματίζονται σε πολλές πόλεις για τις 6 Ιουνίου, ενώ συμπλήρωσε ότι η ΝΔ ούτε κινητοποιεί, ούτε τα εμποδίζει.

    Στη συνέχεια τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, με τους χειρισμούς του, έχει προκαλέσει τις κινητοποιήσεις για το Σκοπιανό, ενώ επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό για την υποδοχή που επιφύλαξε στην πρόταση «Μακεδονία του Ιλιντεν».

    Ο πρωθυπουργός έχει προκαλέσει τις κινητοποιήσεις για το Σκοπιανό με τους χειρισμούς του, συνέχισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ενώ σχολίασε ότι ο κ. Τσίπρας υφίσταται σήμερα τις συνέπειες για τους ελιγμούς που επιχείρησε με στόχο να διχάσει την αξιωματική αντιπολίτευση.

    Αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης με την ΠΓΔΜ, εκτίμησε ότι με βάση την έως τώρα ενημέρωση «δεν πάμε για ικανοποιητική συμφωνία», συμπληρώνοντας ότι δεν είναι καν σαφές εάν οδεύουμε προς κάποια σύγκλιση με τα Σκόπια για το ονοματολογικό.

    Διευκρίνισε πάντως ότι η οριστική στάση της ΝΔ θα διαμορφωθεί αφότου εξεταστεί η όποια πρόταση καταθέσει η κυβέρνηση στην Βουλή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σκοπιανό: Νέα συλλαλητήρια τον Ιούνιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκοπιανό: Διαρροές από τον ΟΗΕ για κατάληξη στο όνομα «Severna Makedonija»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το «Όχι» της Φώφης Γεννηματά στον όρο Ιλιντεν για την ονομασία της ΠΓΔΜ



    ΣΧΟΛΙΑ