• The Wiseman

    Ποιος είναι ο Γερμανός που αγόρασε το 9,66% της MIG; Είναι κορυφαίο στέλεχος της Commerzbank;

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Όλοι αναζητούν τον J. Muller: Τον Γερμανό Jochen Muller που βρέθηκε ξαφνικά με το 9,66% της MIG αποκτώντας το ποσοστό που είχε το Dubai Group ψάχνουν από χθες το βράδυ χρηματιστηριακοί παράγοντες. Περισσότερα στοιχεία για το νέο μεγαλομέτοχο της MIG δεν ανακοινώθηκαν και το όνομα είναι εξαιρετικά κοινό στη Γερμανία. Τουλάχιστον δέκα Jochen Muller βρήκαμε. Κάποιοι υποστηρίζουν πως ο συγκεκριμένος Jochen Muller δεν είναι ένας τυχαίος επενδυτής. Είναι ένας παλαίμαχος των επενδύσεων με θητεία σε Lehman Brothers και UBS ο οποίος εδώ και επτά χρόνια εργάζεται σε κορυφαίες θέσεις της Commerzbank. Κατά σύμπτωση σήμερα είναι ο επικεφαλής του τομέα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε Ασία και Λατινική Αμερική.

    Πάντως, η σχέση του με την Commerzbank παραπέμπει στη σχέση του Ανδρεα Βγενόπουλου με την γερμανική τράπεζα, την οποία χρησιμοποιούσε για  διάφορες συναλλαγές. Αν θυμόμαστε καλά στην Commerzbank είχε παρκάρει τις μετοχές του Dubai Group ενώ μέσω δομημένου χρηματοοικονομικού προϊόντος της Commerzbank αγόραζε και πουλούσε μετοχές σε σειρά εταιρειών όπως της Λαϊκής της MIG, του Υγεία της Δέλτα-Singular. Αυτές οι σχέσεις του τις είχε καταγγείλει η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

    NCH Capital: Αγοράζουν (;) τη θυγατρική της Εθνικής στην Αλβανία όσο περιμένουν για την Κασσιώπη

    Οι ιδιοκτήτες της επενδυτικής εταιρείας NCH Capital έχουν αποκτήσει από το 2013, μέσω διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, τη γνωστή έκταση στην Κασσιώπη Κέρκυρας, χωρίς να έχουν καταφέρει να τοποθετήσουν ένα τούβλο στο τουριστικό συγκρότημα που σχεδιάζουν. Αφού οι άνθρωποι περιμένουν, είπαν να ενισχύσουν την ήδη ισχυρή παρουσία τους στην αλβανική τραπεζική αγορά.

    Έτσι η τράπεζα που ελέγχουν, η American Bank of Investments (ABI) φέρεται να προχωρά στην απόκτηση της NBG Bank, θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας στην Αλβανία. Η NCH Capital ελέγχει και την Transit Finance που κυριαρχεί στον τομέα διαχείρισης «κόκκινων» δανείων στη γειτονική χώρα. Στο διοικητικό συμβούλιο της ABI συμμετέχει και η οικονομολόγος Λίντα Ράμα, σύζυγος του πρωθυπουργού της Αλβανίας Εντι Ράμα.

    Η κα Ράμα υπήρξε στο παρελθόν επικεφαλής του αντίστοιχου ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, της Αλβανίας. Βρε κάποιες συμπτώσεις.

    Σε ποια βάρκα βρίσκεται ο Παναγιωτάκης;

    Χριστουγεννιάτικη κάρτα στην οποία απεικονίζεται ένα μεγάλο πλοίο (κάτι σαν τον Τιτανικό…) το οποίο εγκαταλείπουν με μικρότερες βαρκούλες οι επιβάτες έστειλε φέτος ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης!

    Δε γνωρίζουμε αν την ιδέα είχε η γνωστή συνεργάτης του προέδρου και αγαπημένη της στήλης. Προσπαθούμε, όμως, να καταλάβουμε ποιο είναι το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει.

    Μήπως πως η ΔΕΗ βουλιάζει και όσο ταχύτερα φύγουν προσωπικό και πελάτες, τόσο καλύτερα γι’ αυτούς; Οι συνειρμοί με τον Τιτανικό που έρχονται στο μυαλό όσων δουν την κάρτα έφτασαν μέχρι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας;

    Μήπως στην επόμενη παρουσίαση προς τους αναλυτές να μπει αυτή η κάρτα ως εξώφυλλο ώστε να μην ταλαιπωρηθεί η διοίκηση με ερωτήσεις και λεπτομέρειες;

    Η ρήση του Ν. Καζαντζάκη για το πόσο μακρύτερα φτάνουμε ενωμένοι, είναι με μικρά γράμματα…

    Ο ΔΕΣΦΑ και ο φόβος που φυλάει τα έρημα

    Χθες το Reuters μετέδωσε πως οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΔΕΣΦΑ θα υποβληθούν στις 16 Φεβρουαρίου, χωρίς να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

    Αν και η απόφαση για τη συγκεκριμένη ημερομηνία έχει ληφθεί πριν από τις γιορτές, επίσημη ανακοίνωση δεν εκδόθηκε.

    Γιατί; Μα γιατί οι άνθρωποι φοβούνται πως οι επενδυτές θα ζητήσουν νέα αναβολή!

    Ειδικά αν προστεθεί και άλλος όμιλος στο σχήμα της ισπανικής Regasificadora del Noroeste, όπως κυκλοφορεί. Εκτός και αν η πίεση για τήρηση των μνημονιακών δεσμεύσεων για ολοκλήρωση της συναλλαγής μέσα στο δεύτερο τρίμηνο οδήγησει σε επιτάχυνση των σημερινών ρυθμών.

    Αρκεί οι υποψήφιοι, δηλαδή οι Ισπανοί και η κοινοπραξία των Snam S.p.A. (Ιταλία), Enagás Internacional S.L.U. (Ισπανία), Fluxys S.A. (Βέλγιο) και N.V. Nederlandse Gasunie (Ολλανδία), να προσφέρουν πάνω από 400 εκατομμύρια.

    Τόσα είχαν δώσει οι Αζέροι της Socar στον πρώτο διαγωνισμό που ακυρώθηκε.

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ