• The Wiseman

    Ο τραπεζίτης με τις 57 “ανοικτές” δικαστικές υποθέσεις

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Ούτε μία ούτε δύο, αλλά 57 υποθέσεις

    Ο Θόδωρος Πανταλάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank, λένε δικαστικές και νομικές πηγές,  βρίσκεται αντιμέτωπος με 57 δικαστικές υποθέσεις για την θητεία του στις τράπεζες όπου ήταν πριν. Άνθρωποι που συνομιλούν μαζί του λένε πάντως  ότι “δεν ιδρώνει το αυτί του”. Είναι ψύχραιμος και χαλαρός και δεν δείχνει να φοβάται κάτι. Ο Θόδωρος, όπως έλεγε στην στήλη άνθρωπος που τον γνωρίζει καλά, “είναι παλιά καραβάνα και μπαρουτοκαπνισμένος…”.

    Ο Αλέξης υπέρ των τραπεζών

    Εντυπωσιασμένοι έφυγαν από το Μέγαρο Μαξίμου, την προηγούμενη Παρασκευή, οι τραπεζίτες όσον αφορά την συζήτηση με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Γ. Δραγασάκη, Αλέκο Φλαμπουράρη και Δημήτρη Λιάκο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του mononews.gr ο Αλέξης Τσίπρας εντυπωσίασε τους προέδρους των τραπεζών με τις γνώσεις του τόσο για το θέμα της σύστασης κοινού μηχανισμού αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων όσο και για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

    Ήταν τόσο καλά ενημερωμένος, χωρίς πολιτικές ακροβασίες περί σεισάχθειας, και όταν σημείωσε την ανάγκη να προστατευθούν τα εποπτικά κεφάλαια των τραπεζών νομίζαμε, τονίζει ένας εκ των τραπεζιτών, ότι “ακούγαμε τον Μάριο Ντράγκι”.

    Ο πρωθυπουργός είπε στους τραπεζίτες ότι επ’ ουδενί η οποία λύση για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς δεν πρέπει να προκαλέσει ζημιά στα κεφάλαια των τραπεζών και συμφώνησε μαζί τους ότι πρέπει να αφορά τους οικονομικά αδύναμους και μόνο.

    Αναφέρθηκε και στο ζήτημα της συνολικής αντιμετώπισης του προβλήματος των κόκκινων δανείων για το οποίο εξετάζεται η δημιουργία του Asset Protection Scheme αλλά και το SPV που πρότεινε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, χωρίς όμως να μπει στον πειρασμό να πάρει θέση υπέρ της μιας ή της άλλης πρότασης.

    Σύννεφα από τις Βρυξέλλες 

    Κι ενώ ο Αλέξης μετρά τα κουκιά για την συμφωνία των Πρεσπών, στις Βρυξέλλες τρέμουν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Δεν το εκφράζουν δημοσίως κι αυτό είναι το χειρότερο… Ενεκα οι ευρωεκλογές και ο φόβος να επικρατήσουν σε όλη την Ευρώπη οι λαϊκιστές… Έγκυρη πηγή έλεγε στην στήλη ότι μετά τον Μάιο θα αρχίσουν τα όργανα για την ελληνική οικονομία και θα χρειασθούν νέα μέτρα… Ο,τι είπε και ο Σημίτης στην συνέντευξη που έδωσε το Σαββατοκύριακο. 

    Για αγορές στο Κολωνάκι 

    Σε κατάστημα του Κολωνακίου πέτυχε χθες η στήλη τον Μάκη Βορίδη. Έκανε τα ψώνια του για την Πρωτοχρονιά. Και όπως είναι φυσικό ο ιδιοκτήτης του καταστήματος τον ρώτησε πότε θα γίνουν οι εκλογές. Ο Μάκης έκανε την πρόβλεψη και με μεγάλη αυτοπεποίθηση: “Τον Μάιο, όχι νωρίτερα”, απάντησε στον επιχειρηματία. 

    Η τσαντισμένη Όλγα 

    Μένοντας στα της Νέας Δημοκρατίας ένα έχω να σας πω: Το Ολγακι (Κεφαλογιάννη) μαθαίνω ότι είναι λίγο τσαντισμένη με τον Κυριάκο. Η Όλγα έχει φιλοδοξίες και προσδοκά σε μεγάλα υπουργεία, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα… Εξ ου και δεν μιλά με τα καλύτερα για τον πρόεδρο και το επιτελείο του… 

    Εορταστικοί ρυθμοί 

    Η στήλη σας εύχεται Καλή Πρωτοχρονιά και Καλή Χρονιά. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το 2019 θα είναι πλούσιο σε πολιτικό, επιχειρηματικό και τραπεζικό παρασκήνιο και προσκήνιο. Δεν θα πλήξουμε!!!

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ