• Οικονομία

    «Πρεμιέρα» με Λάκη Γαβαλά και άλλους 6 μεγαλοοφειλέτες για τους πλειστηριασμούς του Δημοσίου

    • NewsRoom
    Λάκης Γαβαλάς

    Λάκης Γαβαλάς


    Το ακίνητο του Λάκη Γαβαλά στην Αγία Παρασκευή βγάζει μεταξύ άλλων προς πλειστηριασμό η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, κάνοντας πρεμιέρα την Παρασκευή 27 Απριλίου τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς του Δημοσίου μέσω της πλατφόρμας eauction. Πρόκειται για διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή επιφάνειας 151 τ.μ. το οποίο πλειστηριάζεται στην τιμή των 187.000 για συνολικά χρέη 18,7 εκατ. ευρώ.

    Οι πλειστηριασμοί του Δημοσίου κάνουν πρεμιέρα την Παρασκευή για άλλους έξι μεγαλοοφειλέτες με χρέη από 1 έως και 863 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα την επιχείρηση  «ΔΥΝΑΜΟΧΗΜΙΚΗ ΑΕΒΕ» (χρέη 863,3 εκατ. ευρώ), την επιχείρηση «Ι. Λάζαρης – Μ. Μανιάτη Ο.Ε.» (χρέη 36,9 εκατ. ευρώ), την επιχείρηση «POLSTAR ENTERPRISES CORPORATION» (969,9 χιλ. ευρώ), το φυσικό πρόσωπο Βαλλιάνος Αθανάσιος (χρέη 2,8 εκατ. ευρώ) και την εταιρεία «G.C.A. HOME ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΕΙΔΩΝ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ» (χρέη 6,1 εκατ. ευρώ).

    Οι πλειστηριασμοί ακινήτων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αυξάνονται κάθε μέρα γεωμετρικά και έχουν κατά κύριο λόγο επισπεύδουσες τις τράπεζες. Μέχρι σήμερα έχουν αναγγελθεί 7.280 νέοι πλειστηριασμοί, από τους οποίους οι 400 θα πραγματοποιηθούν αυτή την εβδομάδα. Παρά την επίσπευση των διαδικασιών, οι πλειστηριασμοί που πραγματοποιούνται αποβαίνουν κατά κύριο λόγο άγονοι, καθώς το ενδιαφέρον που υπάρχει στην αγορά στις τιμές στις οποίες πωλούνται τα εν λόγω ακίνητα, είναι περιορισμένο.

    Σύμφωνα με στοιχεία από το σύνολο των 1.241 πλειστηριασμών που πραγματοποιήθηκαν από τα τέλη του προηγούμενου χρόνου, οπότε και άνοιξε η πλατφόρμα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, οι 509 έχουν κηρυχθεί άγονοι, ενώ ενδιαφέρον υπήρξε μόλις για 115 ακίνητα. Στο πλαίσιο της πολιτικής άσκησης πίεσης οι τράπεζες συνεχίζουν την τακτική της αγοράς από τις ίδιες των ακινήτων που βγαίνουν στο σφυρί και είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα έχουν αγοράσει τα μισά από τα ακίνητα που έχουν βγάλει σε πλειστηριασμό. Πρόκειται για 617 ακίνητα στο σύνολο των 1.241 ακινήτων που βγήκαν σε πλειστηριασμό από τα τέλη Νοεμβρίου του 2017. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει επίσης ότι ένας σημαντικός αριθμός οφειλετών, υπό την απειλή του πλειστηριασμού, καταφεύγει στο παρά πέντε σε συνεννόηση με την τράπεζα προκειμένου να αποφύγει τη ρευστοποίηση της ακίνητης περιουσίας του. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία μέχρι σήμερα υπήρξαν 339 αναστολές πλειστηριασμών, αριθμός που αυξάνεται γεωμετρικά μήνα με το μήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Μάρτιο 211 οφειλέτες σε σύνολο 339, ήρθαν σε συνεννόηση με την τράπεζα, γεγονός που σημαίνει ότι σταδιακά εμπεδώνεται η πεποίθηση ότι έχει λήξει η περίοδος χάριτος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς μπορεί να «εξαγοράσει» κανείς το δάνειό του – Όλη η διαδικασία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζες: Κάλεσμα για ρύθμιση σε 1.000 επιχειρήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ