array(0) {
}
        
    
Menu
0.04%
Τζίρος: 169.74 εκατ.

Wall Street: Ανάκαμψη για S&P 500 με τους επενδυτές να επιστρέφουν στις τεχνολογικές μετοχές

Κοινωνία

Συγκλονιστικές εικόνες: Το κατεστραμμένο γραφείο της Σίας Κοσιώνη μετά την βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ

Comments

Στόχος βομβιστικής επίθεσης έγιναν τα ξημερώματα της Δευτέρας τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ στο Νέο Φάληρο προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές. Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 02.30 το πρωί, ενώ έσπασαν τζάμια σε πολλούς ορόφους όπου βρίσκονται γραφεία εργαζομένων του ΣΚΑΪ, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματίες. Σοκαρισμένοι οι δημοσιογράφοι του σταθμού μοιράστηκαν εικόνες από τα κατεστραμμένα τους γραφεία στα social media.

«Τα γραφεία μας, τα βιβλία μας, τα προσωπικά μας αντικείμενα, οι φωτογραφίες κι οι αφίσες μας. Δεν θέλω να γίνω μελό αλλά όλα αυτά τι ιδεολογικό μηνημα στελνουν; Εγώ ομολογώ δεν το αντιλαμβάνομαι. Θα υπάρξει ομόφωνη καταδίκη και συμπαράσταση και όλοι θα συμφωνήσουν ότι ο πλουραλισμός θα νικήσει κι η στοχοποίηση δεν θα περάσει. Μπορεί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να τσακωθούν λίγο γιατί η κυβέρνηση δεν θα καταδικάσει χωρις αστερίσκους, θα αναφερθεί φυσικά το εμπάργκο, θα οξυνθεί η προεκλογική πόλωση. 

Μόνο τη δική μας ζωη δυσκολεύουν πραγματικά: Θα δουλεύουμε σήμερα με σπασμένα τζάμια, η καφετέρια θα υπολειτουργεί, θα πρέπει να βρούμε κανονικότητα μέσα σε “βομβαρδισμένο τοπίο” (όπου το κλισέ γίνεται κυριολεξία). Και θα κανουμε μακάβρια σενάρια “αν την επόμενη φορά είμαστε μέσα”», έγραψε η δημοσιογράφος Ξένια Κουναλάκη στο προφίλ της στο Facebook.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, Σία Κοσιώνη ανέβασε μία φωτογραφία από το γραφείο της με σπασμένα γυαλιά στο πάτωμα γράφοντας «Δεν φοβηθήκαμε ποτέ. Ούτε τώρα θα φοβηθούμε. Λάθος υπολογισμός». 

https://www.facebook.com/SiaKossioni/photos/a.1427134590740870/2036181326502857/

σια-κοσιωνη
Σία Κοσιώνη

Ο Χρήστος Μπάρλας, Διευθυντής Ψηφιακών Μέσων στην εφημερίδα «Καθημερινή» έγραψε «Δευτέρα πρωί στο γραφείο, τα σημάδια της τρομοκρατικής επίθεσης στον ΣΚΑΪ ακόμα νωπά».

https://www.facebook.com/christos.barlas.3/posts/10215595940065005

Σε ζωντανή μετάδοση, ο πολιτικός συντάκτης του σταθμού Γιάννης Πιτταράς μετέδωσε στο Facebook την κατάσταση που επικρατεί στον ΣΚΑΪ μετά το τρομοκρατικό χτύπημα.

https://www.facebook.com/563953489/videos/10156790711643490/

Εικόνα μέσα από τα γραφεία του ΣΚΑΪ μετέδωσε και η δημοσιογράφος Εύα Αντωνοπούλου στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/Brex9zehUmJ/?

Πριν από την έκρηξη και ώρα περίπου 01.45, άγνωστος τηλεφώνησε στον ιστότοπο Ζούγκλα και στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και προειδοποίησε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε σαράντα πέντε λεπτά της ώρας, όπως και συνέβη.

Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από την αστυνομία.

O εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε σάκο. Εκτιμάται ότι οι δράστες της επίθεσης πέρασαν από το σημείο, άφησαν τον σάκο και απομακρύνθηκαν.

Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή. Σύμφωνα με πληροφορίες των Αρχών, χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 5 κιλά εκρηκτικής ύλης.

Οι υλικές ζημιές είναι μεγάλες σχεδόν σε όλους τους ορόφους του κτηρίου. Οι μεγαλύτερες ζημιές σημειώθηκαν στον τρίτο και τέταρτο όροφο, όπου βρίσκονται γραφεία εργαζομένων. Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Ψευδοροφές έπεσαν στο πάτωμα, τζαμαρίες έγιναν θρύψαλα.

Το ωστικό κύμα της έκρηξης ήταν τόσο ισχυρό, ώστε έγινε αισθητό σε μία απόσταση εκατοντάδων μέτρων από το κτήριο του Ομίλου, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους των παρακείμενων περιοχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ για την βόμβα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Άρωμα» τρομοκρατίας πίσω από την επίθεση στον ΣΚΑΪ: Ποιους «βλέπει» η Αντιτρομοκρατική (video+pics)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ισχυρή έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ (video ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης)

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Οι λαχειοπώλες ζητούν αύξηση τιμών και επάθλων στο «El Gordo» για να καλυφθεί ο πληθωρισμός
Μεγάλη κατολίσθηση στην περιοχή του εργοστασίου της ΔΕΗ στο Μυρόφυλλο Τρικάλων
Ηράκλειο: Τη Δευτέρα η απολογία των τριών αδελφών για το μακελειό στα Βορίζια
ΗΠΑ: Τουλάχιστον 9 νεκροί από συντριβή αεροσκάφους μεταφοράς φορτίων
Από σήμερα σε εφαρμογή το νέο σύστημα ενημέρωσης δικηγόρων μέσω SMS για ορισμό δικασίμου και έκδοση αποφάσεων
Δολοφονία Λυγγερίδη: Διακόπηκε για τις 25/11 η δίκη για εγκληματική οργάνωση
Προφυλακίζεται ο 72χρονος προπονητής για ασέλγεια σε 16χρονη μαθήτρια
Χουάν Κάρλος: Εμφανίζεται μετανιωμένος στα απομνημονεύματα του – Τι λέει για το δώρο των 100 εκατ. από τη Σαουδική Αραβία
Τραγανά popcorn κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη
Βορίζια: Συνελήφθη ο γαμπρός του 39χρoνου θύματος – Καραμπίνα και φυσίγγια βρέθηκαν σε σπηλιά