• LIFE&STYLE

    Πώς δεν θα πάρω κιλά στις γιορτές, χωρίς να στερηθώ τις λιχουδιές!

    • NewsRoom


    Η εποχή των Χριστουγέννων είναι μια δύσκολη περίοδος για το σώμα μας και τη διατροφή μας. Παντού υπάρχουν πειρασμοί. Γλυκοί, αλμυροί, όλοι τόσο παχυντικοί αλλά λαχταριστοί. Πώς μπορούμε να μην πάρουμε κιλά την περίοδο των γιορτών,χωρίς όμως να στερηθούμε τις απολαυστικές λιχουδιές; Υπάρχει λύση!

    1. Σας αρέσουν τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες; Κανένα πρόβλημα, μπορείτε να τα απολαύσετε απλώς προσέχοντας την ποσότητα και την ώρα που θα τα καταναλώσετε. Τι εννοούμε; Ένα ή δυο μικρά μελομακάρονα, μικρά όμως, στο πρωινό σας ή αντίστοιχα κουραμπιεδάκια δεν θα σας παχύνουν τόσο όσο νομίζετε. Αν σας πιάνει η υπογλυκαιμία το απόγευμα, μείνετε σε ένα γλυκάκι.Α και όχι κάθε μέρα φυσικά! Για να ξέρετε, το μελομακάρονο έχει μεγαλύτερη διατροφική αξία από τον κουραμπιέ κι ας έχει 217 θερμίδες, ενώ ο κουραμπιές έχει 185.

    2. Η χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα είναι μια χαρά αν θέλετε να προσέχετε τη σιλουέτα σας, σκεφτείτε πως μια μερίδα δεν έχει πάνω από 140 θερμίδες, απλώς αποφύγετε τις σάλτσες. Έχουν πολλά λιπαρά και θερμίδες. Άρα για τη χριστουγεννιάτικη δίαιτα, Νο 1 επιλογή η γαλοπούλα!

    3. Πάντα μα πάντα να συνοδεύετε τα φαγητά σας με σαλάτα κι ας έχει dressing. Πρέπει να κάνει καύσεις ο οργανισμός.

    4. Δυο τρεις πατατούλες φούρνου ή ρύζι είναι τέλειο συνοδευτικό για τα κρέατά σας.

    5. Προσοχή στη γέμιση. Έχει τόσες θερμίδες όσα και τα υλικά που περιέχει. Μια γεμάτη κουταλιά της σούπας είναι αρκετή!

    6. Μην παραγεμίζετε το πιάτο σας. Βάλτε κρέας, σαλάτα, ένα μικρό συνοδευτικό κι αν μπορείτε ν΄αποφύγετε τις πίτες και τις τάρτες κάτι θα κερδίσετε!

    7. Αν ξέρετε πως το βράδυ είστε καλεσμένη και θα φάτε αρκετά, προσπαθήστε όλη τη μέρα να  μην ξεπεράσετε τις 200 με 300 θερμίδες. Φάτε φρούτα, σαλάτες, δημητριακά, γιαούρτι και θα δείτε πόσο καλά θα πάει η χριστουγεννιάτικη δίαιτά σας!

    8. Πριν πάτε στο κάλεσμά σας, φάτε ένα γιαούρτι, ένα μήλο ή λίγη βρώμη. Θα σας κόψουν την όρεξη και έτσι δεν θα πέσετε με τα μούτρα στον μπουφέ επειδή θα πεινάτε.

    9. Θέλετε κάτι να πιείτε; Ένα δυο ποτήρια κρασί είναι το ιδανικό ποτό. Και στη σαμπάνια, μην πείτε όχι. Τα κοκτέηλ όμως και τα πιο σκληρά ποτά (ουίσκυ, βότκα κλπ) είναι πολύ παχυντικά. Αποφύγετε να τσιμπολογάτε σνακς που συνοδεύουν τα ποτά, αφού πολύ εύκολα μπορείτε να καταναλώσετε 300-500 θερμίδες χωρίς να το καταλάβετε!

    10.Την επόμενη μέρα από αυτήν που θα έχετε κάνει μια παρασπονδία, κάντε αποτοξίνωση. Μια σούπα λαχανικών (δείτε εδώ τη συνταγή), λίγα φρούτα και γιαούρτι θα επαναφέρουν τη ζυγαριά εκεί που ήταν και πριν!

    Πηγή: www.womanow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτές είναι οι φούστες που θα φορέσεις φέτος
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τζιν παντελόνι: Νέοι στιλάτοι συνδυασμοί κατευθείαν από τις fashionistas
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ankle boots: Τα 16 πιο trendy μποτάκια και πώς να τα φορέσετε



    ΣΧΟΛΙΑ