• LIFE&STYLE

    Perfect match: Βρήκαμε το ιδανικό παλτό για κάθε φόρεμα

    • NewsRoom


    Η εύρεση τέλειου φορέματος για ένα πάρτι ή ένα event στο οποίο έχετε να παρευρεθείτε είναι σίγουρα μία αρκετά δύσκολη υπόθεση. Πολλές από εσάς όμως νομίζετε ότι μόλις το βρείτε αυτομάτως έχετε έτοιμο και το party look σας και φυσικά αυτό είναι μεγάλο λάθος. Καμιά εμφάνιση δε μπορεί να είναι ολοκληρωμένη, αν δε συνοδεύεται από το αντίστοιχο πανωφόρι και πόσο μάλλον τον χειμώνα που είναι απολύτως απαραίτητο για να σας προστατέψει από το κρύο. Πέρα από τη ζεστασιά που θα σας προσφέρει, θα προσθέσει και ένα extra glam στοιχείο στην εμφάνισή σας για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να ταιριάζει απόλυτα με το ρούχο που φοράτε από κάτω. Όπως και στα παπούτσια παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το μήκος και η γραμμή του παντελονιού ή της φούστας, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το παλτό. Μπορεί η αγορά και η μόδα να παρουσιάζουν μία τεράστια ποικιλία επιλογών από γούνες, μακριά μεσάτα παλτό μέχρι κάπες, όμως αυτό δε σημαίνει ότι όλα ταιριάζουν με τα πάντα. Έτσι λοιπόν εμείς παρακάτω σας παρουσιάζουμε έναν ιδανικό οδηγό για το πώς θα επιλέξετε σωστά το πανωφόρι σας αυτή τη σεζόν.

    1. Maxi Dress

    Τα μακριά φορέματα είναι η δημοφιλέστερη επιλογή για ένα χειμερινό event. Το πιο σημαντικό κομμάτι που πρέπει να προσέξετε πριν διαλέξετε το αντίστοιχο πανωφόρι είναι η εφαρμογή του φορέματος που μπορεί να είναι από στενή μέχρι χυτή και Α γραμμή. Τα μήκη στα οποία μπορείτε να κινηθείτε είναι αυστηρά δύο και εντελώς αντίθετα: Τα πολύ κοντά λίγο πιο κάτω από το στήθος ή τα πολύ μακριά μέχρι τον αστράγαλο.

    • Στην περίπτωση που επιλέξετε ένα στενό φόρεμα τύπου γοργονέ ή ίσιο που πέφτει επάνω στο σώμα σας τότε μπορείτε να διαλέξετε ένα χυτό μακρύ παλτό όπως μία γούνα ή ένα μάλλινο παλτό που θα ακολουθεί τη σιλουέτα του φορέματος, ενώ εάν θέλετε να τονίσετε το σώμα σας μπορείτε να επιλέξετε και κάποιο παλτό με ζώνη στη μέση.
    • Από την άλλη μεριά εάν το φόρεμά σας είναι πιο πριγκιπικό και έχει τούλινη φούστα ή ανοίγει σε Α γραμμή μετά τη μέση, το cropped coat ή ένα κοντό/μεσάτο σακάκι είναι μονόδρομος. Ένα μακρύ παλτό σε αυτή την περίπτωση μπορεί να σας προσθέσει παραπανίσια κιλά.
    maxi-dress.jpg

    2. Slip Dress

    Τα σατέν φορέματα που θυμίζουν νυχτικό και baby doll κατέχουν και αυτά μία υψηλή θέση στις evening wear προτιμήσεις και μάλιστα στις midi εκδοχές τους που φτάνουν λίγο πιο κάτω από το γόνατο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση καλό θα ήταν να κινηθείτε στο μήκος που υποδεικνύει το φόρεμά σας -ίσως και μακρύτερο- όμως σε καμία περίπτωση πιο κοντό, γιατί μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε πιο μικρόσωμες και άχαρες. Επίσης, καλό θα ήταν να αποφύγετε τα πολύ ογκώδη παλτό και να επιλέξετε κάτι πιο ντελικάτο και κομψό όπως ένα σε στιλ ρόμπας ή κιμονό.

    slip-dress.jpg

    3. Mini Dress

    Τα κοντά φορέματα μπορεί να φαίνονται και τα πιο εύκολα σχετικά με το coat pairing όμως κρύβουν και αυτά μερικές παγίδες που πρέπει να αποφύγετε. First things first, θα πρέπει να υπάρχει αρκετή διαφορά μήκους από το φόρεμα και το πανωφόρι σας είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, διότι εάν είναι στο ίδιο ακριβώς μήκος κινδυνεύετε να φαίνεστε σαν να βγήκατε μόνο με το παλτό σας! Επομένως, θα πρέπει το μήκος εάν διαλέξετε κάποιο midi/maxi coat να ξεκινάει από το γόνατο και κάτω ή αν προτιμάτε κάποιο cropped τότε να ξεκινάει από τον αφαλό και πάνω. Ωστόσο, πρέπει να ξέρετε ότι η πιο chic επιλογή είναι τα midi παλτό. Στη συνέχεια, θα πρέπει να υπολογίσετε και τη γραμμή του φορέματος, ώστε να μη φουσκώνει μαζί με το παλτό και σας κάνει να φαίνεστε πιο στρογγυλές και γεματούλες. Τα φορέματα σε Α γραμμή ή αυτά με τα ruffles ταιριάζουν καλύτερα με τα μεσάτα μακριά ή τα cropped πανωφόρια ή κάποιο μακρύ ίσιο αλλά ανοιχτό, ώστε να μη σας πνίγει. Για τα πολύ στενά και σέξι αποφύγετε τα κοντά παλτό για να δείχνετε πιο κομψές και όχι υπερβολικά sexy.

    mini-dress.jpg

    Χρωματικοί Κανόνες

    Σχετικά με τους χρωματικούς συνδυασμούς εάν το φόρεμα σας κρύβεται από το παλτό, είστε ελεύθερες να διαλέξετε ό,τι χρώμα ή μοτίβο θέλετε, ενώ αν έρχονται σε οπτική επαφή τότε θα πρέπει ή να είναι ακριβώς του ίδιου χρώματος ή έστω της ίδιας χρωματικής οικογένειας ή το χρώμα του παλτό να ανήκει στην κατηγορία των ουδέτερων όπως το μαύρο, το μπεζ, το καφέ ή το λευκό. Εάν θέλετε να βάλετε μία χρωματική πινελιά, τότε θα πρέπει να το κάνετε πολύ προσεκτικά, ώστε να μην ξεφύγετε από το formal dress code. Για παράδειγμα, το μαύρο φόρεμα σίγουρα ταιριάζει και με ένα ροζ ή κόκκινο παλτό όμως όχι ένα κόκκινο φόρεμα με ένα πορτοκαλί παλτό.

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: H&M: Δέκα αξεσουάρ που θα απογειώσουν τα γιορτινά σας looks!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα 5 υφάσματα που κάνουν το look σας να φαίνεται περισσότερο luxurious

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κρατήστε τη faux γούνα άψογη και διατηρήστε τη σαν καινούργια



    ΣΧΟΛΙΑ