• LIFE&STYLE

    Έξω φρενών η Αλίσα Μιλάνο με τα σχόλια του Ματ Ντέιμον για την σεξουαλική παρενόχληση

    • Νίκη Καξερή
    Αλισα Μιλανο-Ματ-Ντέιμον

    Μίνι Ντράιβερ, Ματ Ντέιμον και Αλίσα Μιλάνο


    Την οργή της Αλίσα Μιλάνο και της πρώην του, Μίνι Ντράιβερ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ματ Ντέιμον για το σκάνδαλο με τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, καθώς και άλλους ισχυρούς άνδρες του Χόλιγουντ, που κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό.

    Ο γνωστός ηθοποιός υποστήριξε σε συνέντευξή του στο ABC News ότι υπάρχει ένα φάσμα συμπεριφορών και πρέπει να γίνεται διαχωρισμός μεταξύ του «να ακουμπάς κάποιον» και του βιασμού. Πιο συγκεκριμένα, ο Ντέιμον δήλωσε ότι, «Πιστεύω ότι είμαστε σε κομβική περίοδο. Θεωρώ θαυμάσιο το γεγονός ότι υπάρχουν γυναίκες που νιώθουν δυνατές να πουν την ιστορία τους και αυτό είναι απαραίτητο».

    Προκαλώντας αντιδράσεις, ο ηθοποιός συμπλήρωσε πως, «Πιστεύω ότι υπάρχει ένα φάσμα συμπεριφορών, σωστά; Και θα πρέπει να τα διαχωρίσουμε. Ξέρετε υπάρχει διαφορά μεταξύ του να ακουμπάς τον κ… κάποιου και του βιασμού ή την αποπλάνηση παιδιού. Και οι δύο αυτές συμπεριφορές χρειάζεται να αντιμετωπιστούν και να εξαφανιστούν δεν χωρά συζήτηση σε αυτό, αλλά δεν θα πρέπει να συγχέονται».

    O Ντέιμον, που είχε συνεργαστεί με τον Γουάινσταϊν στο οσκαρικό «Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» κατέληξε στο ότι, «Και ζούμε σε αυτήν την κουλτούρα της οργής και θα έπρεπε και αυτό να το διορθώσουμε αρκετά με κάτι του τύπου: για ένα λεπτό. Κανείς μας δεν ήρθε στη ζωή τέλειος.»

    Αλισα Μιλανο-Ματ-Ντέιμον
    Μίνι Ντράιβερ, Ματ Ντέιμον και Αλίσα Μιλάνο

    Η ηθοποιός και ακτιβίστρια του κινήματος #MeToo, Αλίσα Μιλάνο ξέσπασε στο Twitter για αυτές τις δηλώσεις του Ματ Ντέιμον απαντώντας του ότι οι γυναίκες είναι εξοργισμένες γιατί παρέμειναν σιωπηλές για δεκαετίες και οι άντρες τις έκαναν να νιώθουν ότι αυτό είναι κάτι το φυσιολογικό. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι έχει δεχτεί κάθε είδους σεξουαλική παρενόχληση που περιέγραψε εκείνος.

    Ειδικότερα η Αλίσα έγραψε ότι, «Υπάρχουν διάφορα στάδια στον καρκίνο. Μερικά θεραπεύονται, μερικά όχι. Αλλά παραμένει καρκίνος. Υπήρξα θύμα κάθε τέτοιου είδους σεξουαλικής επίθεσης τις οποίες περιγράφεις. Όλες πληγώνουν. Και όλες συνδέονται με μία πατριαρχία συνυφασμένη με έναν κανονικοποιημένο, αποδεκτό -ακόμη και ευπρόσδεκτο- μισογυνισμό».

    Η ηθοποιός και πρώην σύντροφος του Ματ Ντέιμον, Μίνι Ντράιβερ έγραψε ότι, «Θεέ μου, σοβαρά; Είναι πολύ ενδιαφέρον (προφανώς και χωρίς καμία έκπληξη) το πώς άνδρες με τέτοιες απόψεις για τη διαφορά μεταξύ της σεξουαλικής παρενόχλησης, επίθεσης και βιασμού των γυναικών αποδεικνύει ότι είναι εντελώς κουφοί και ως εκ τούτου συστημικά μέρος του προβλήματος».

    ματ ντέιμον
    Μίνι Ντράιβερ και Ματ Ντέιμον

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αλίσα Μιλάνο: Κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στο Twitter

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόσωπο της Χρονιάς 2017 για το Time αναδείχθηκε το κίνημα #MeToo (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τίτλοι τέλους σε μία από τις διασημότερες βεντέτες του Χόλιγουντ! (video)



    ΣΧΟΛΙΑ