• LIFE&STYLE

    Αυτά είναι τα “don’ts” μιας ερωτικής σχέσης!

    • NewsRoom
    ζευγάρι


    Είναι μερικές από τις κυριότερες αιτίες που οδηγούν τα ζευγάρια στο χωρισμό. Πρακτικές που επαναλαμβάνονται και που αφαιρούν τη χαρά, τη μαγεία και τελικά τη μακροβιότητα από τις σχέσεις. Αν κάποια από τα παρακάτω θυμίζουν τη δική σας σχέση, σκεφτείτε μήπως είναι καιρός για να αναθεωρήσετε.

    1. Να μην έχετε χρόνο να είστε εκεί για τον σύντροφό σας
    Το καλύτερο που μπορείτε να δώσετε σε έναν άνθρωπο που αγαπάτε είναι η φυσική σας παρουσία. Με αυτήν δηλώνετε ότι νοιάζεστε για τον άλλον, ότι είστε εκεί και ότι τον στηρίζετε στις καλές αλλά και στις άσχημες στιγμές. Πολλές φορές όμως η παρουσία και μόνο δεν αρκεί. Πρέπει να ακούμε τον σύντροφό μας, να του δίνουμε την αμέριστη προσοχή μας και να του παρέχουμε τη γνώμη μας με ειλικρίνεια και αφοσίωση.

    2. Να μην εκφράζετε την αγάπη σας
    Όσο διάστημα κι αν είστε με τον σύντροφό σας, η έκφραση της αγάπης σας με λόγια αλλά και με πράξεις είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να συνεχίσει να τρέχει νερό στον μύλο της σχέσης σας. Όσο απλό κι αν φαίνεται, η πολυάσχολη καθημερινότητά μας μας κάνει να ξεχνάμε ακόμη και να χαμογελάμε στον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας, σαν να θεωρούμε ότι η παρουσία του είναι δεδομένη και αυτονόητη. Οι σχέσεις έχουν διάρκεια όχι μόνο γιατί δύο άνθρωποι αποφάσισαν να είναι μαζί, αλλά και γιατί δουλεύουν κάθε μέρα για να παραμείνουν έτσι.

    3. Να μην συμβιβάζεστε
    Οι αρμονικές σχέσεις δεν συμβαίνουν τυχαία. Δημιουργούνται μετά από προσπάθεια και δουλειά. Ο συμβιβασμός είναι μια  λέξη – κλειδί για την αρμονική συνύπαρξή μας με έναν άνθρωπο, τον οποίο όσο κι αν αγαπάμε δεν παύει να αποτελεί μια εντελώς διαφορετική οντότητα με ξεχωριστή άποψη, βιώματα και επιθυμίες. Οι διαφωνίες είναι δεδομένο ότι θα προκύψουν – το θέμα είναι να υπάρχει διάθεση οι δύο σύντροφοι να συναντηθούν κάπου στη μέση. Κι αυτό γιατί αγάπη είναι όταν η ευτυχία του άλλου είναι το ίδιο σημαντική για εμάς με τη δική μας.

    ζευγάρι

    4. Να θέλετε να έχετε πάντα δίκιο
    Το σημαντικό στις επιτυχημένες σχέσεις δεν είναι να έχουμε δίκιο, αλλά να ανησυχούμε μήπως έχουμε άδικο. Γι’ αυτό, όταν υπάρχουν διαφωνίες, αναρωτηθείτε «Έχει στ’ αλήθεια σημασία;». Κάποιες φορές είναι καλύτερο να είμαστε ευγενικοί παρά να έχουμε δίκιο. Εκφράστε ελεύθερα την γνώμη σας στον σύντροφό σας και να θυμάστε ότι αν στόχο σας είναι να γελοιοποιήσετε ή να αποδείξετε ότι ο άλλος έχει άδικο, τότε ο μόνος που θα πληγεί είναι η σχέση σας. Η ζωή είναι πολύ καλύτερη όταν επικεντρωνόμαστε στην ευτυχία μας, παρά όταν ξοδεύουμε ενέργεια προσπαθώντας να αποδείξουμε πόσο δίκιο έχουμε.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο www.womanow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κάνει καλό στη σχέση το σεξ από το πρώτο ραντεβού;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι αποκαλύπτουν τα όνειρα που βλέπουμε για τη σχέση μας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 18 μυστικά: Πώς θα κάνετε τη σχέση σας να διαρκέσει



    ΣΧΟΛΙΑ