• Ροή Ειδήσεων

    SHIPPING FOCUS: Νέο deal για την ναυτιλιακή του Συμεών Παληού

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, επικεφαλής των ναυτιλιακών εταιρειών Diana Shipping και Diana Containerships


    Αυτές είναι 5 σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε:

    Νέα χρονοναύλωση capesize από την Diana

    Στη χρονοναύλωση ενός capesize bulker της προχώρησε η ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping συμφερόντων του Συμεών Παληού. Το bulk carrier Boston (χωρητικότητας 177.828-dwt και κατασκευής 2007) ναυλώθηκε από την EGPN για 17.000 δολάρια ημερησίως μείον 5% φόρους προς τρίτους. Η ναυτιλιακή αναμένεται να βάλει στα ταμεία της συνολικά 8 εκατομμύρια δολάρια.

    Παραγγελία νεότευκτου VLCC για την Aeolos

    Σε συμφωνία με τα ναυπηγεία DSME έφτασε η ναυτιλιακή εταιρεία Aeolos Management της οικογένειας Εμπειρίκου. Μεταξύ των δύο υπογράφτηκε συμβόλαιο για την κατασκευή ενός VLCC tanker, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει η Aeolos να ανανεώσει τον στόλο της.

    Δύο ultramaxes για την Ugland

    Στην παραγγελία δύο νεότευκτων ultramaxes (χωρητικότητας 60.000) προχώρησε η νορβηγική εταιρεία Ugland. Τα νεότευκτα bulk carriers θα «χτιστούν» σε ναυπηγεία της Ιαπωνίας και η θα παραδοθούν στην νέα τους εταιρεία το 2019 και το 2020.

    Για scrap το Med Star

    Στα διαλυτήρια του Αλιάγα στην Τουρκία, κατευθύνεται το ro/ro πλοίο Med Star, στο οποίο είχε ξεσπάσει φωτιά στις 15 Ιουνίου. Το πλοίο παρέμενε όλο αυτό το διάστημα στα ναυπηγεία του Ομίλου Σπανόπουλου στη Σαλαμίνα.

    Πλησιάζει το πρώτο ταξίδι του Nieuw Statendam

    Καθελκύστηκε το νεότευκτο πλοίο Nieuw Statendam της Holland America Line, το οποίο χτίζεται στα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri Marghera. Το κρουαζιερόπλοιο αναμένεται να παραδοθεί στην εταιρεία στο τέλος του 2018.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στο «σκαμνί» της Ευρώπης η Ελλάδα – Γιατί κινδυνεύει με ημερήσιο πρόστιμο 31.416 ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κινέζοι… νίκησαν τους Έλληνες εφοπλιστές και πήραν τάνκερ σε πλειστηριασμό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: IMO: Στην κατηγορία «Α» του συμβουλίου η Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ