ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υπόνοια ότι η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να μην φτάσει για επικύρωση στη ελληνική Βουλή λόγω ανωτέρας βίας άφησε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης.
Ο κ. Σγουρίδης είπε, μιλώντας στο Θέμα 104,6, ότι «μπορεί να συμβούν γεγονότα». Συνέχισε λέγοντας ότι «το πότε θα εισαχθεί έχει ένα δρόμο. Δεν ξέρω τι γεγονότα μπορεί να υπάρξουν. Μπορεί να υπάρξουν γεγονότα απρόβλεπτα και η συμφωνία να μην έρθει ποτέ στο κοινοβούλιο και αυτό δεν έχει να κάνει με την εγχώρια πολιτική σκηνή».
Όταν ρωτήθηκε επίμονα τι θα μπορούσε να συμβεί, είπε ο κ. Σγουρίδης: «Ένα θερμό επεισόδιο. Το απεύχομαι, αλλά όλα μπορούν να συμβούν». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «κατηγορηματικά δεν επενδύω σε κάτι τέτοιο».
Νωρίτερα ο κ. Σγουρίδης είπε: «Από τη μακρά θητεία μου, μπορεί μια συμφωνία να έχει υπογραφεί, αλλά να έρθει στη Βουλή σε χρόνο που δεν μπορεί να υπολογίσεις. Υπάρχουν πολλές φορές συμφωνίες που κράτη για τον α’ ή τον β’ λόγο δεν θέλουν να επικυρώσουν.
» Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η συμφωνία, για να έχει ισχύ, πρέπει να επικυρωθεί σε δύο κοινοβούλια. Γιατί, όταν εισαχθεί στο κοινοβούλιο, οι ΑΝΕΛ τότε αποχωρούν από τους κυβερνητικούς θώκους και παράλληλα την κυβερνητική πλειοψηφία».
Στην ερώτηση ποιοι υπουργοί των ΑΝΕΛ θα παραιτηθούν, όταν εισαχθεί η Συμφωνία των Πρεσπών προς επικύρωση στη Βουλή, ο Παναγιώτης Σγουρίδης είπε ότι «θα παραιτηθούν όλοι γιατί αυτό έχει συζητηθεί και έχει ανακοινωθεί δημοσίως από τον Πάνο Καμμένο». Στην ερώτηση, μάλιστα, με συγκεκριμένα ονόματα υπουργών ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ επέμεινε ότι «φυσικά» θα παραιτηθούν όλοι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τίτλοι τέλους στην συνύπαρξη Τσίπρα – Καμμένου;
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιμένει ο Καμμένος: Αν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, θα παραιτηθώ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Ιταλία ζητά περισσότερο χρόνο για να πετύχει τον νέο στόχο του ΝΑΤΟ για τις αμυντικές δαπάνες
- Κάρνεϊ για συνομιλίες με ΗΠΑ: Έχουμε εντατικές συζητήσεις σε πραγματικό χρόνο
- Ο Σάντσεθ της Ισπανίας υπόσχεται να ολοκληρώσει τη θητεία του μετά την έκθεση του κόμματος για δωροδοκία
- Ευρωαγορές: Το ισχυρό ευρώ πιέζει τις μετοχές της Ευρωζώνης – Νέα άνοδος για τον FTSE 100
