• Business

    Στο «σφυρί» την Τετάρτη το Speed Cat 1, ακίνητα στην Κηφισιά και βιομηχανικοί χώροι στον Ασπρόπυργο

    • NewsRoom


    Επιχειρήσεις, βιομηχανικά και εμπορικά ακίνητα μεγάλης αξίας, αλλά και ένα πλοίο βγαίνουν τις επόμενες εβδομάδες «στο σφυρί», σύμφωνα με το πρόγραμμα δημοσιεύσεων αναγκαστικών πλειστηριασμών του Ταμείου Νομικών. Το τοπίο, αναμένεται να γίνει ακόμα πιο τρομακτικό το προσεχές διάστημα, καθώς στον χορό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μπαίνει και το Δημόσιο, μετά την κατάθεση ρύθμισης που προβλέπει τη δυνατότητα ενεργοποίησης της ηλεκτρονικής διαδικασίας και για οφειλές από 500 ευρώ και πάνω.

    Το πολυνομοσχέδιο καθιερώνει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από την 21η Φεβρουαρίου για χρέη προς τις τράπεζες αλλά και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο από την 1η Μαΐου, για ποσά από 500 ευρώ και πάνω.

    Έτσι, καταργούνται οι πλειστηριασμοί με φυσική παρουσία και από 21 Φεβρουαρίου θα γίνονται αποκλειστικά και μόνον πλέον μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας κάθε Τετάρτη, Πέμπτη ή Παρασκευή.

    Για αυτή την εβδομάδα έχουν  προγραμματιστεί έντεκα πλειστηριασμοί που αφορούν σε επτά εταιρείες ή φυσικά πρόσωπα ενώ 16 πλειστηριασμοί έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις 31 Ιανουαρίου. Ανάμεσα στους πλειστηριασμούς που θα διεξαχθούν την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου ξεχωρίζουν ένα ακίνητο με ημιτελή κτίσματα στην Κηφισιά με τιμή πρώτης προσφοράς 6.700.000 ευρώ, το Speed Cat1 της Hellas Speed Cat Shipping Company και ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 1.150 τμ. στον Ασπρόπυργο.

    Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των πλειστηριασμών θα βρεθούν την Τετάρτη

    • To Speed Cat 1 με ελληνική σημαία. Πρόκειται για καταμαράν με ολική χωρητικότητα 498,54 και 40,2. Η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στα 700.000 ευρώ και πρόκειται για αναγκαστική κατάσχεση για ποσό 155.632 ευρώ. Το πλοίο είναι ελλιμενισμενο στα Αμπελακια Σαλαμινος στην Θέση Καμινάκη
    • Αγρός επιφάνειας 9.976 τμ. Στη θέση Καλυφτάκι του δήμου Κηφισιάς και δύο ημιτελή κτίρια επαγγελματικής χρήσης, που αποτελούνται από υπόγειο, ισόγειο, Α ́όροφο και Β ́όροφο, που βρίσκονται στο χώρο. Τα κτίρια είναι μερικώς αποπερατωμένα και έχει ολοκληρωθεί μόνο το στάδιο της κατασκευής του σκελετού των κτιρίων από οπλισμένο σκυρόδεμα. Τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί το ποσό των 6.700.000 ευρώ.
    • Αγροτεμάχιο 1.428,37 τμ στην κτηματική περιφέρεια του Δήμου Μεγαρέων Αττικής εκτός σχεδίου πόλεως και διώροφο ακίνητο εντός του αγροτεμαχίου. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει καθοριστεί στις 365.000 ευρώ
    • Οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 1.150 τμ. καθώς και τα κτίσματα που υπάρχουν εντός του οικοπέδου, στη θέση «Παραλία» στον Δήμο Ασπροπύργου με τιμή πρώτης προσφοράς 387.000 ευρώ. Επισπεύδουσα τράπεζα είναι η Πειραιώς και η κατάσχεση έγινε για χρέος 150.000 ευρώ.
    • Διαμέρισμα πρώτου ορόφου και χώρος στάθμευσης αυτοκινήτου στο δήμο Κηφισιάς στη θέση Αδάμες και τιμή πρώτης προσφοράς 243.000 ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στο «σφυρί» η βίλα του Σεραφείμ Φυντανίδη στην Τήνο – Όλες οι λεπτομέρειες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έχεις χρέη 500 ευρώ στην (αγριεμένη) εφορία; Με ένα κουμπί θα σου βγάζουν στο σφυρί το σπίτι σου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ν. Τσάκος: Βγάζει στο «σφυρί» το παλαιότερο VLCC της TEN

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ