• Business

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: O άθλος του επιχειρηματία

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Folli Follie


    Ικανοποιημένος από την πορεία του ομίλου Folli Follie το 2016 εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, και πώς να μην είναι: για μία ακόμα χρονιά η εταιρεία αποτέλεσε μία από τις λίγες φωτεινές εξαιρέσεις στο ταλαιπωρημένο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας μας, ξεχωρίζοντας με τις επιδόσεις της και βάζοντας τα θεμέλια για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

    Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έτους για τη χρήση 2016, όλοι οι επιχειρηματικοί τομείς του Ομίλου (που περιλαμβάνει τις Folli Follie, Links of London, Αττικά Πολυκαταστήματα, Factory Outlet) παρουσίασαν ισχυρή λειτουργική δραστηριότητα:

    – Ο κύκλος εργασιών του τομέα κόσμημα, ρολόι, αξεσουάρ αυξήθηκε κατά 14,1% και ανήλθε σε €977,8 εκατ. To EBITDA του τομέα ανήλθε σε 267,45 εκατ. ευρώ, συγκρινόμενο με 239,06 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015, μια αύξηση της τάξης του 11,9%.

    – Ο κύκλος εργασιών του τομέα των πολυκαταστημάτων αυξήθηκε κατά 5,9% και ανήλθε σε 181,4 εκατ. ευρώ. Το EBITDA του τομέα ανήλθε σε 15,3 εκατ. ευρώ σε σχέση με 16,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

    – Ο κύκλος εργασιών του τομέα χονδρικής/λιανικής ένδυσης και υπόδησης αυξήθηκε κατά 8,1% και ανήλθε σε 178,1 εκατ. ευρώ. Το EBITDA του τομέα ανήλθε σε 9,1 εκατ. ευρώ, συγκρινόμενο με 9,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

    Ένα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι ο κύκλος εργασιών του ομίλου το 2016 όχι μόνο ήταν αυξημένος κατά 12,1% σε σχέση με το 2015, όχι μόνο ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο ευρώ (1,34 δις ευρώ για την ακρίβεια), τοποθετώντας τον μεταξύ των λίγων ελληνικών εταιρειών που ξεπέρασαν αυτό το ορόσημο, αλλά ξεπερνά και την αποτίμηση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών!

    Και κάπως έτσι, ο όμιλος πέτυχε το 2016 έναν αληθινό άθλο και έφτασε να καταγράψει ενοποιημένα κέρδη ύψους 222,5 εκατομμυρίων ευρώ, με τα οποία κατατάσσεται μεταξύ των πλέον κερδοφόρων εταιρειών σε όλη την Ελλάδα.

    Ο όμιλος Folli Follie ξεχωρίζει επίσης για την εξωστρέφειά του, καθώς πλέον έχει παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες με πάνω από 950 σημεία πώλησης, ενώ σχεδόν τα δύο τρίτα των εσόδων του προέρχονται από την Ασία, γεγονός αξιοσημείωτο για ελληνική επιχείρηση.

    Οι στόχοι για το 2017

    Όσο για τις επόμενες κινήσεις του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, για φέτος σχεδιάζονται επενδύσεις της τάξεως των 60 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, ενδεικτικό των προθέσεων της διοίκησης του FF Group είναι ότι αποφασίστηκε να μη δοθεί μέρισμα στους μετόχους του ομίλου, προκειμένου τα χρήματα αυτά να αξιοποιηθούν για νέες επενδύσεις.

    Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται πλέον στο κομμάτι των ηλεκτρονικών πωλήσεων, το οποίο είναι ταχύτατα αναπτυσσόμενο, όμως αυτή τη στιγμή οι ηλεκτρονικές πωλήσεις αναπαριστούν ένα μικρό μόνο ποσοστό των συνολικών πωλήσεων του ομίλου (λίγο πάνω από 5%). Στόχος του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου είναι το ποσοστό αυτό να φτάσει το 30% σε βάθος πενταετίας, και για το λόγο αυτό ο ρυθμός ανάπτυξης των “κανονικών” καταστημάτων έχει επιβραδυνθεί ελαφρώς, με τα νέα καταστήματα που ανοίγουν να είναι μεγαλύτερα σε επιφάνεια και πιο αποδοτικά.

    Όσον αφορά στις δυσκολίες της ελληνικής αγοράς, λόγω της χαμηλής καταναλωτικής κίνησης, ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα “προσεκτικά αισιόδοξος” για τη φετινή χρονιά, ενώ παρατήρησε πως και τα προηγούμενα χρόνια, μολονότι η καταναλωτική κίνηση μειωνόταν συνεχώς, ο όμιλος FF Group επέδειξε αξιοσημείωτη αντοχή και κατάφερε όχι απλά να επιβιώσει, αλλά να επεκταθεί και να αυξήσει το μερίδιο αγοράς του.

    Όπως δήλωσε άλλωστε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του 2016: “Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι το 2017 θα είναι ένα εξίσου θετικό έτος και θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις της παγκόσμιας αγοράς, ενώ παραμένουμε διαρκώς προσηλωμένοι στο να προσθέτουμε αξία στους υπαλλήλους, τους πελάτες και τους μετόχους μας”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ρεκόρ κατασχέσεων από την εφορία – 1000 την ημέρα μόνο τον Φεβρουάριο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι τράπεζες μπορούν να δώσουν βοήθεια 1,5 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία – Θα τη δεχθεί η κυβέρνηση;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Folli Follie: Αύξηση σημαντική στα κέρδη για το 2016 παρουσίασε ο όμιλος



    ΣΧΟΛΙΑ