• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Σκοράρει και στις δικαστικές αίθουσες ο Μέσι

    Μέσι


    Γκολ-χρυσάφι πέτυχε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ο Αργεντινός σταρ της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσι, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει τη δικαστική διαμάχη για τη χρήση του ονόματός του αλλά και του δικού του σήματος, αφού κέρδισε την έφεση που άσκησε εναντίον της ισπανικής εταιρείας Massi που δραστηριοποιείται στον τομέα των ποδηλατικών ενδυμάτων.

    Η φήμη του τετράκις κατόχου της Χρυσής Μπάλας εξουδετερώνει τις όποιες «οπτικές και ακουστικές ομοιότητες» με το άλλο εμπορικό σήμα, δήλωσε σε απόφασή του την Πέμπτη το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ.

    Σύμφωνα με τους δικαστές, ο Μέσι πρέπει να πάρει το εμπορικό σήμα της ΕΕ για το λογότυπο, το οποίο αποτελείται από ένα έμβλημα με ένα «M», με το όνομα Messi να αναγράφεται από κάτω.

    Ο Μέσι «μάχεται» από το 2011 ώστε να κατοχυρώσει δικαιώματα στην Ευρώπη για τη χρήση του λογοτύπου το οποίο χρησιμοποιείται σε αθλητικά ρούχα και παπούτσια. Το «εμπόδιο» στον δρόμο του ήταν η εταιρεία Massi και ο ιδιοκτήτης της Jaume Masferrer Coma, ο οποίος μπλόκαρε μέχρι και σήμερα τον Αργεντινό άσσο, ασκώντας ανακοπή κατά της καταχωρίσεως του σήματος του Μέσι, τονίζοντας πως  υπάρχει κίνδυνος  σύγχυσης με τα λεκτικά σήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «MASSI» που έχουν καταχωρισθεί ιδίως για ενδύματα, υποδήματα, κράνη ποδηλάτων, θωρακισμένες στολές και γάντια.

    Το 2013, το EUIPO έκανε δεκτή την ανακοπή με τον Μέσι να ασκεί προσφυγή ενώπιον του EUIPO κατά της αποφάσεως αυτής. Τον Απρίλιο του 2014, το EUIPO απέρριψε την προσφυγή κρίνοντας, κατ’ ουσίαν, ότι υφίστατο κίνδυνος σύγχυσης μεταξύ των δύο σημάτων.

    Ειδικότερα, έκρινε ότι τα επίμαχα σήματα είναι παρόμοια διότι τα κυρίαρχα στοιχεία τους, ήτοι οι όροι «MASSI» και «MESSI», είναι σχεδόν πανομοιότυπα από οπτικής και φωνητικής απόψεως και ότι μόνο τμήμα του ενδιαφερόμενου κοινού ενδεχομένως θα αντιλαμβανόταν τις εννοιολογικές διαφορές των δύο σημάτων.

    Διαφωνώντας με την απόφαση του EUIPO, ο L. Messi προσέφυγε στο Γενικό Δικαστήριο της
    Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητώντας την ακύρωση της εν λόγω αποφάσεως

    Με τη σημερινή του απόφαση, το Γενικό Δικαστήριο ακυρώνει την απόφαση του EUIPO και δικαιώνει τον Αργεντίνο.

    Ίσως το πιο επικερδές γκολ στην καριέρα του Μέσι μέχρι στιγμής.

    sex



    ΣΧΟΛΙΑ