• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Τρόμος στη Γένοβα: Τουλάχιστον 22 νεκροί από κατάρρευση γέφυρας – Δεκάδες τραυματίες (video)

    • NewsRoom

    Πηγή φωτογραφίας: Polizia di Stato


    Οδογέφυρα στον αυτοκινητόδρομο A-10, λίγο έξω από την Γένοβα, κατέρρευσε σήμερα το πρωί, παρασύροντας στο κενό μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων. Τα οχήματα έκαναν βουτιά από την ύψους 50 μέτρων γέφυρα Μοράντι και η ιταλική υπηρεσία Άμεσης Βοήθειας κάνει λόγο για «δεκάδες νεκρούς».

    Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, μέχρι στιγμής υπάρχουν τουλάχιστον 22 νεκροί.  Ο  Ιταλός υφυπουργός Μεταφορών Εντοάρντο Ρίξι εκτιμά ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί και μιλώντας στο SkyNews24 δήλωσε κατηγορηματικά: «Δεν είναι αποδεκτό το γεγονός ότι μια τόσο σημαντική γέφυρα … δεν κατασκευάσθηκε με τρόπο που να αποτρέπει μια κατάρρευση τέτοιου είδους»

    Οχήματα της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας έσπευσαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο του συμβάντος προσπαθώντας να εντοπίσουν εγκλωβισμένους. Οι στιγμές είναι τραγικές, με τους εγκλωβισμένους να φωνάζουν δυνατά μέσα από τα χαλάσματα, για να τους εντοπίσουν οι διασώστες.Το περιστατικό, δυστυχώς, συνέβη σε ώρα αιχμής.

    Σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλα τα ασθενοφόρα και τα νοσοκομεία της περιοχής.

    Οι κάτοικοι της γύρω περιοχής έζησαν στιγμές πανικού και αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι η σκηνή θύμιζε μεγάλο σεισμό. Το κομμάτι της γέφυρας που κατέρρευσε έχει μήκος 100 μέτρα.

    Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το τμήμα της γέφυρας που κατέρρευσε διερχόταν πάνω από πυκνοκατοικημένη περιοχή και μεγάλα κομμάτια από μπετόν έπεσαν πάνω σε σπίτια.

    Από την κατάρρευση υπέστησαν μεγάλες ζημιές και οι αποθήκες της Ansaldo Energia, μιας από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες υποδομών για την παραγωγής ενέργειας στην Ιταλία.

    Η γέφυρα κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1960 και σύμφωνα με μαρτυρίες είχε αρχίσει να παρουσιάζει φθορές. Εργασίες ανακαίνισης της γέφυρας είχαν πραγματοποιηθεί το 2016.

    Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia πως είδε «οκτώ ή εννέα» οχήματα πάνω στη γέφυρα, την ώρα που αυτή κατέρρεε και έκανε λόγο για «σκηνή από την Αποκάλυψη».

    Σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές, η αιτία της κατάρρευσης είναι πιθανότατα κάποια δομική αστοχία.



    ΣΧΟΛΙΑ