• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Πωλητήριο στο 49% της Heidmar βάζει ο Γιώργος Οικονόμου

    Γιώργος Οικονόμου

    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής DryShips


    Πωλητήριο στο μερίδιο 49% που διαθέτει στην εταιρεία Heidmar, με έδρα το Κονέκτικατ των ΗΠΑ, βάζει ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου, ακολουθώντας το παράδειγμα της Morgan Stanley, που την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε τη διαδικασία για την πώληση του δικού της 49% στη Heidmar.

    «Αποφασίστηκε σε μία σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου στα τέλη Ιουνίου να τοποθετηθούν μαζί οι μετοχές και να ξεκινήσει μία διαδικασία στο πλαίσιο της οποίας θα απευθυνόμασταν σε επιλεγμένους παίκτες της αγοράς και επενδυτικές εταιρείες», επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Heidmar, Bem Ognibene. «Η ιδέα είναι να επιλέξουμε τον πιο ανταγωνιστικό αγοραστή, αλλά επίσης και κάποιον που ταιριάζει στα στρατηγικά μας συμφέροντα. Νομίζω ότι θα προσελκύσουμε σοβαρό ενδιαφέρον».

    Είναι η πρώτη φορά που σχεδόν το σύνολο των μετοχών της Heidmar (το υπόλοιπο 2% των μετοχών ανήκει στους εργαζομένους της εταιρείας) προσφέρεται προς πώληση, από τον Ιούνιο του 2006, όταν ο ιδρυτής της, Pre Heidenreich, πούλησε την επιχείρηση στη Morgan Stanley έναντι περίπου 180 εκατομμυρίων ευρώ. Τότε είχαν ενδιαφερθεί για την Heidmar και παραδοσιακοί εφοπλιστές, όπως οι Γ. Οικονόμου και ο όμιλος Τσάκου, όμως δεν είναι βέβαιο αν και αυτήν τη φορά η πώληση των μετοχών της εταιρείας θα προσελκύσει το ενδιαφέρον παραδοσιακών εφοπλιστών.

    Αντίθετα, θεωρείται βέβαιο πως αυτή τη φορά η πώληση του 98% της εταιρείας δεν θα πλησιάσει καν το ποσό των 180 εκατ. ευρώ που έδωσε το 2006 η Morgan Stanley, με πηγές της αγοράς να εκτιμούν, μιλώντας στο TradeWinds, πως η τιμή θα είναι πιθανόν μικρότερη από 90 εκατ. ευρώ.

    Πάντως, ανεξάρτητες πηγές της αγοράς επισημαίνουν πως στη διαδικασία θα βοηθήσει το γεγονός ότι και ο Γιώργος Οικονόμου αποφάσισε να πουλήσει το μερίδιό του, δεδομένης της φήμης του ως «δύσκολου» επιχειρηματικού εταίρου και των αμφιλεγόμενων ενεργειών του μετά την εξαγορά του 49% της εταιρείας το 2008, έναντι αδιευκρίνιστου τιμήματος.

    Σημειώνεται ότι η Heidmar διαχειρίζεται σήμερα περίπου 100 πλοία, από VLCC μέχρι handysize.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/burberry-pagoni-tin-anegersi-neou-ergostasiou-sto-londino/61373



    ΣΧΟΛΙΑ