• Pharma & Health

    Μονάδα Φαρμακοπληροφορικής στο Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά”


    Ιδρύθηκε Μονάδα Φαρμακοπληροφορικής (Pharma-Informatics) στο Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης, «Αθηνά». Στο πλαίσιο της παρουσίασής της πραγματοποιείται και η πρώτη της ημερίδα.

    Η Μονάδα Φαρμακοπληροφορικής έχει ως αντικείμενο όλο το υπολογιστικό έργο από την ανακάλυψη των φαρμάκων μέχρι την έγκριση και την εφαρμογή στην κλινική πράξη.

    Τα μέλη της βασίζουν το έργο τους στη μοντελοποίηση των in vitro και των in vivo πειραματικών δεδομένων και την προσομοίωση των διαδικασιών των φαρμάκων στο βιομηχανικό περιβάλλον, στα πειραματόζωα και στον άνθρωπο.

    Στο πλαίσιο αυτό η Μονάδα αποτελείται από πανεπιστημιακούς καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων από θετικές, βιολογικές και φαρμακευτικές επιστήμες: πληροφορική, φυσική, χημική μηχανική, μοριακή βιολογία, επιδημιολογία, φαρμακευτική τεχνολογία, φαρμακευτική χημεία, βιοφαρμακευτική, φαρμακοκινητική και φαρμακομετρία.

    Η Μονάδα επιδιώκει την αναζήτηση-εκπόνηση Εθνικών, Ευρωπαϊκών και Διεθνών προγραμμάτων που αναφέρονται στα αντικείμενα αυτά. Παράλληλα, τα μέλη της θα επιδιώξουν την ανάπτυξη συνεργασιών με την Ελληνική και τη διεθνή φαρμακευτική βιομηχανία, με την ελπίδα να προσδώσει μια νέα δυναμική και να ανοίξει νέες προοπτικές στην Ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία.

    Μπορείτε να παρακολουθείτε τη δραστηριότητα της Μονάδας στον ιστότοπο http://www.athenarc.gr/en/institutesunits/pharmainformatics.html

    1η ημερίδα παρουσίασης της Μονάδας

    Η πρώτη εκδήλωση της Μονάδας Φαρμακοπληροφορικής θα πραγματοποιηθεί τη 13η Φεβρουαρίου 2017, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, 09:00 – 18:30, όπου τα μέλη της θα αναπτύξουν θέματα που εμπίπτουν στα παραπάνω πεδία.

    Ιδιαίτερα προσκαλούνται τα στελέχη των Ελληνικών και πολυεθνικών βιομηχανιών από διευθύνσεις Έρευνας & Ανάπτυξης, Κανονιστικών Υποθέσεων, Παραγωγής των Φαρμακευτικών Σκευασμάτων, Κλινικών Εφαρμογών, τα Εργαστήρια και τα τμήματα Προώθησης (Marketing). Προσκαλούνται στελέχη που εργάζονται ως Νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί, καθώς και στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

    Στόχος είναι η ανταλλαγή απόψεων και η διαμόρφωση συνεργασιών με επιστήμονες και ερευνητές που εργάζονται σε πεδίο συναφές με τις φαρμακευτικές επιστήμες.
    Την ημερίδα μπορούν να παρακολουθήσουν, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές.

    Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα εδώ.

    Για την εγγραφή σας χρησιμοποιείστε τον ιστότοπο: https://afea.eventsair.com/athinacourse/registrations

    Χορηγοί: ΠΕΦ,  ΣΦΕΕ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: TAKE CARE: Δωρεάν εφαρμογή για ασθενείς που δεν παίρνουν σωστά τα φάρμακά τους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λανθασμένες διαγνώσεις: Αυτές είναι οι ασθένειες που «μπερδεύουν» τους γιατρούς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Αποστολίδης: Ευκαιρία για αξιοποίηση της διεθνούς εμπειρίας και των δοκιμασμένων λύσεων



    ΣΧΟΛΙΑ