Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Στα ταμεία της Εθνικής 390 εκατ. από την πώληση της Πανγαία

Μυλωνάς ΕΤΕ Εθνική Τράπεζα

Παύλος Μυλωνάς, CEO Εθνικής Τράπεζας

Ολοκληρώθηκε, με τη μεταβίβαση των μετοχών μέσω του Χρηματιστηρίου, η πώληση από την Εθνική Τράπεζα του 32,7% της Εθνικής Πανγαία ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) στην Invel Real Estate η οποία διατηρούσε 65,7% και έτσι ποσοστό της διαμορφώνεται σε 98,1%.

Το 32,7% αποκτήθηκε ειδικότερα από τηv Invel Real Estate BV (29,8%) και τηv CL Hermes Opportunities, L.P. (2,9%) έναντι συνολικού τιμήματος περίπου 390 εκατ. Ευρώ.

Με την απόκτηση αυτή, η συνολική επένδυση της Invel στην Πανγαία υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ, καθιστώντας την Invel ιστορικά τον μεγαλύτερο επενδυτή στην ελληνική αγορά ακινήτων.

Η απόκτηση από την Invel έλαβε τη στήριξη μεγάλων θεσμικών επενδυτών, περιλαμβανομένης της παγκόσμιας ιδιωτικής εταιρίας επενδύσεων Castlelake L.P., καθώς και άλλων επενδυτικών κεφαλαίων.

Η Invel Real Estate B.V. έλαβε επίσης τραπεζικό δανεισμό από την Τράπεζα Πειραιώς, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξής, την Astro Bank και την Ελληνική Τράπεζα.