Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Εθνική Τράπεζα: Κάτω του 5% τα δικαιώματα ψήφου της Capital Group

Μυλωνάς ΕΤΕ Εθνική Τράπεζα

Παύλος Μυλωνάς, CEO Εθνικής Τράπεζας

Κάτω από το ελάχιστο όριο του 5% διαμορφώνεται το συνολικό ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, άυλες μετοχές που κατέχει έμμεσα η The Capital Group Companies, στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.).

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος A.E. (η «Τράπεζα») ΕΤΕ 2,65% 7,76 ανακοινώνει σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ν. 3556/2007 τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με τη σχετική γνωστοποίηση που έλαβε η Τράπεζα από την εταιρεία The Capital Group Companies, Inc. στις 27.03.2023, το συνολικό ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου τα οποία αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, άυλες μετοχές που κατέχει έμμεσα η The Capital Group Companies, Inc. κατήλθε στις 22.03.2023 του ελάχιστου ορίου του 5% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Τράπεζας.

Τα δικαιώματα ψήφου αναλύονται ως εξής:

Στον πίνακα που ακολουθεί παρατίθενται, σύμφωνα με το Άρθρο 14 παρ. 1 περ. β) του Ν. 3556/2007 στοιχεία για την αλυσίδα των ελεγχόμενων επιχειρήσεων μέσω των οποίων κατέχονται τα ανωτέρω δικαιώματα ψήφου».

Διαβάστε επίσης: