Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Εθνική Τράπεζα: Ένεση ρευστότητας 125 εκ. ευρώ από την πώληση των θυγατρικών στη Σερβία

Φραγκιαδάκης Εθνική

Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Την ολοκλήρωση της πώλησης του 100% των θυγατρικών τραπεζών της στη Σερβία, της Vojvodjanska Banka AD και της NBG Leasing doo, έναντι του τιμήματος των €125 εκατομμυρίων, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.

Η Εθνική Τράπεζα, παράλληλα, προχώρησε στην παραχώρηση ενός χαρτοφυλακίου δανείων εταιρικών πελατών που δραστηριοποιούνται στη Σερβία.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται μετά την λήψη των σχετικών εγκρίσεων από τις εποπτικές αρχές και τις αρχές ανταγωνισμού. Το τίμημα εξαγοράς αντιστοιχεί σε πολλαπλασιαστή 0.75x P/TBV (στοιχεία 31/12/2016).

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση η επιτυχής ολοκλήρωση της Συναλλαγής αυξάνει το δείκτη κεφαλαίου κοινών μετοχών κατηγορίας 1 (CET1) της Εθνικής για το Q3.17 κατά 44 μονάδες βάσης, μετά την κεφαλαιακή επίπτωση που αναγνωρίστηκε στο Q2.17 κατά την υπογραφή της Συναλλαγής. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής ενισχύει τη ρευστότητα της ΕΤΕ κατά περίπου €270 εκατ., λαμβάνοντας υπόψη και την αποπληρωμή του ενδο-ομιλικού δανεισμού.

Η Credit Suisse International ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΤΕ. Η Freshfields Bruckhaus Deringer ενήργησε ως διεθνής νομικός σύμβουλος και η Bojovic & Partners ως τοπικός νομικός σύμβουλος για την Εθνική Τράπεζα .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καλά τα νέα για Εθνική Τράπεζα από τους αναλυτές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος τα ADR για την Εθνική

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης: Έκανε την έκπληξη η Εθνική για τα «κόκκινα» δάνεια