Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Τσιάρας: Να αυστηροποιηθούν οι ποινές για όσους βιαιοπραγούν σε βάρος εργαζομένων

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας

Την αυστηροποίηση των ποινών για όσους βιαιοπραγούν σε βάρος εργαζομένων, όπως συνέβη με τον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο ΜΕΤΡΟ της Ομόνοιας, ζητά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο κ. Τσιάρας, σε επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιστημονικής Επιτροπής για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων του νέου Ποινικού Κώδικα, καθηγητή Λάμπρο Μαργαρίτη, ζήτησε την εξέταση του ενδεχόμενου αυστηροποίησης του πλαισίου ποινών για συγκεκριμένα αδικήματα και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, με αφορμή το απεχθές περιστατικό στο Μετρό με δράστες αρνητές της μάσκας.

Ο υπουργός επισήμανε στον πρόεδρο της Επιτροπής πως «όσα συνέβησαν αποτελούν εικόνες ντροπής. Οι αρμόδιοι Δικαστικοί Λειτουργοί θα πράξουν τα δέοντα για την απόδοση Δικαιοσύνης».

Προέτρεψε, ωστόσο, τον Πρόεδρο της Επιτροπής να εξεταστούν ενδεχόμενες αλλαγές στον νέο Ποινικό Κώδικα για ανάλογα με αυτό του ΜΕΤΡΟ, εισάγοντας ρήτρες ειδικών επιβαρυντικών περιστάσεων για τους δράστες που βιαιοπραγούν σε βάρος εργαζομένων, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Ο Κώστας Τσιάρας σημείωσε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την αυστηροποίηση των ποινών για συγκεκριμένα αδικήματα. «Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη να νομοθετήσει αυστηρότερες ποινές, ειδικά για αδικήματα σε βάρος ανθρώπων που πέφτουν θύματα βιαιοπραγιών στο χώρο εργασίας τους, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους», επισήμανε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον άγριο ξυλοδαρμό του εργαζομένου του ΜΕΤΡΟ στην Ομόνοια

Εισηγητής για αναδρομικά συνταξιούχων: «Χρειάζονται κι άλλα στοιχεία για απόφαση»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Απολογία Καίτης Κουτσολιούτσου: Μίλησε στην ανακρίτρια για τις κούτες με τον «κρυμμένο θησαυρό» της Folli Follie και τον ετήσιο μισθό του μισού εκατομμυρίου!