Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Θήβα: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για την 16χρονη που πέθανε από κορονοϊό

Αλλοιώσεις μυοκαρδίου έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή που έγινε στην 16χρονη Μαργαρίτα από τη Θήβα, η οποία έχασε τη ζωή της εξαιτίας επιπλοκών από τον κορονοϊό.

Η ιατροδικαστική εξέταση πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι της Τρίτης 9 Φεβρουαρίου, ενώ σαφείς απαντήσεις αναμένεται να δώσουν οι ιστολογικές εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις covid, δεν γίνεται ιατροδικαστική εξέταση. Όμως, επειδή η οικογένεια του παιδιού από την πρώτη στιγμή μιλούσε για ιατρικό λάθος, ο εισαγγελέας διέταξε πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ ο αδελφός της 16χρονης έχει ορίσει και δικηγόρο.

«Ένας αιφνίδιος καρδιακός θάνατος σε παιδιά στις περισσότερες περιπτώσεις σημαίνει μια συγγενή καρδιοπάθεια ή μία αρρυθμία. Εάν όμως υπάρχουν υποκείμενα νοσήματα ή μια νόσος Covid θα πρέπει να προσανατολιστούμε και προς αυτό το πεδίο», σημείωσε στο Star ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Διαβάστε επίσης:

Αυξημένος κίνδυνος για καρδιακή ανακοπή σε ασθενείς με covid

Έκρηξη από γκαζάκια σε γραφεία εφημερίδων στο Παγκράτι

Βαρύς απολογισμός στις ΗΠΑ: Η Καλιφόρνια ξεπέρασε τη Νέα Υόρκη στους θανάτους από κορονοϊό