Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Τέμπη: Εκδόθηκε στην Ελλάδα από την Τουρκία ο πατέρας του άτυχου μηχανοδηγού

Ο πατέρας του Νίκου Ναλμπάντη

Ο πατέρας του Νίκου Ναλμπάντη

Στην Ελλάδα επιστρέφει έπειτα από αίτημα των ελληνικών αρχών, ο πατέρας του μηχανοδηγού Νίκου Ναλμπάντη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες του DHA, ο πατέρας του μηχανοδηγού, που βρισκόταν σε φυλακές της Τουρκίας, βρίσκεται καθ’ οδόν για τη χώρα μας.

Ο Δημήτριος Ναλμπάντης μεταφέρθηκε σήμερα στη συνοριακή πύλη Ύψαλα της Αδριανούπολης και σύμφωνα με το δημοσίευμα παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές και επιστρέφει στην Ελλάδα.

Ανάμεσα στα 57 θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, βρισκόταν ο μηχανοδηγός Νίκος Ναλμπάντης, ο οποίος ταξίδευε ως επιβάτης στο μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία.

Μετά τον θάνατό του, η κυβέρνηση κίνησε αμέσως τις διαδικασίες για την έκδοση του πατέρα του νεαρού μηχανοδηγού, ο οποίος βρισκόταν σε φυλακή της Τουρκίας.

Κατόπιν αιτήματος που υπεβλήθη από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον Τούρκο ομόλογό του Σουλεϊμάν Σοϊλού την έκδοση του φυλακισμένου πατέρα του Νίκου Ναλμπάντη.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και η Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής απέστειλαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα στην ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας ώστε να επιστρέψει ο πατέρας για την κηδεία του παιδιού του.

Χθες, μάλιστα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Δένδια, ενημερώνοντάς τον για τη θετική έκβαση του αιτήματος για έκδοση του πατέρα του άτυχου μηχανοδηγού.

Διαβάστε επίσης: