Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Αίτημα Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη για τηλεοπτική κάλυψη του Ειδικού Δικαστηρίου

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος-Ελένη Τουλουπάκη

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος-Ελένη Τουλουπάκη

Τηλεοπτική κάλυψη του Ειδικού  Δικαστηρίου ζητούν ο  Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Ελένη Τουλουπάκη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορούμενος για παρεμβάσεις σε εκκρεμείς εισαγγελικές έρευνες και η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, κατηγορούμενη για την καθυστερημένη αποστολή στη Βουλή δικογραφίας για 2 υπουργούς της τότε κυβέρνησης, υπέβαλαν αίτημα να  παραμείνουν ανοιχτές οι πόρτες του Ειδικού Δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές κάμερες. Μέσω των δικηγόρων τους υποστήριξαν ότι η μετάδοαη της δίκης θα εξασφαλίσει τη διαφάνεια της.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος μίλησε ξανά στους δικαστές για να στηρίξει το αίτημα:

«Θα θέσω μια ανθρώπινη παράμετρο. Το προσωπικό μου δράμα. Προσπαθούν να με εμφανίσουν ως κακούργο, τι Ρασπούτιν, με έχουν πει! Όταν η ανεξάρτητη δικαιοσύνη είπε ότι δεν ισχύουν όλα αυτά, διέρρεαν ότι κατηγορούμαι για σωρεία κακουργημάτων. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, θα αποδειχθεί η αλήθεια, θα τη μάθει ο ελληνικός λαός».

Λίγο πριν ο πρώην υπουργός κέρδιζε το πρώτο αίτημα τους: Δεν επετράπη στην καταγγέλουσα του, συνταξιούχο εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη, να παραταθεί στη δίκη προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Το δικαστήριο, όπως ζήτησε και ο κ.Παπαγγελόπουλος, απέρριψε το αίτημα της κα Τσατάνη κι έτσι η δίκη θα διεξαχθεί χωρίς πολιτική αγωγή.

Την απόρριψη του αιτήματος είχε προτείνει και η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή. Κατά την εισαγγελική λειτουργό, έχει παραγραφεί το δικαίωμα λόγω παρέλευσης της πενταετίας από τότε που ο κ. Παπαγγελόπουλος φέρεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να επιχείρησε παρέμβαση στο έργο της.

Διαβάστε επίσης

Δ. Παπαγγελόπουλος: Να μην επιτραπεί στην εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη να παρασταθεί στο Ειδικό Δικαστήριο