Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Χαρδαλιάς: Βελτιωμένη η κατάσταση σε Σταμάτα-Ροδόπολη – Τέσσερις προσαγωγές

Σε τέσσερις προσαγωγές υπόπτων έχουν προχωρήσει οι αστυνομικές αρχές για την πυρκαγιά στη Σταμάτα όπως ανέφερε ο υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την πορεία της φωτιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, η φωτιά ξεκίνησε νότια του νεκροταφείου της Σταμάτας, ενώ στην περιοχή φυσούσαν βόρειοι άνεμοι 6 μποφόρ με ριπές αέρα που έφταναν τα 7 μποφόρ. Η φωτιά κινήθηκε νοτιοδυτικά και πέρασε από οικισμούς στη Σταμάτα, τη Ροδόπολη και τον Διόνυσο.

Από το 112 στάλθηκαν 2 SMS με οδηγίες στου κατοίκους της περιοχές. Στο σημείο επιχειρούν 310 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων,110 οχήματα της Πυροσβεστικής, 12 ελικόπτερα (τα δύο συντονιστικά) και 9 αεροσκάφη.

Συνδράμουν το έργο της πυρόσβεσης δυνάμεις της ΠΕ Αττικής, των Δήμων, της αστυνομίας και εθελοντές.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά είναι σε ύφεση και η κατάσταση είναι βελτιωμένη. Το μέτωπο προς την Πεντέλη είναι ασφαλές ωστόσο υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίας.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στη Σταμάτα: Περιορίζεται το μέτωπο – Κάηκαν σπίτια, διάσπαρτες οι εστίες