Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Δημοφιλή στο Internet

Το τέλειο σπιτικό πιάτο: Φασολάκια κοκκινιστά με λουκάνικο από τον Άκη

Φασολάκια κοκκινιστά με λουκάνικο από τον Άκη Πετρετζίκη

Μία μαμαδίστικη γεύση γεμάτη νοστιμιά

Μία έξυπνη συνταγή για να συμπαθήσουν ακόμη και οι πιο δύσκολοι τα λαδερά φασολάκια μας προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης. Ο σεφ ετοιμάζει φασολάκια κοκκινιστά με λουκάνικο και μας προτείνει να τα δοκιμάσουμε!

Υλικά

1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. λουκάνικο, χωριάτικο
500 γρ. πατάτες
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σπόρους
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
50 γρ. κρασί λευκό
300 γρ. νερό
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κύβο κότας
αλάτι
πιπέρι
600 γρ. φασολάκια πλατιά Μπάρμπα Στάθης, κατεψυγμένα
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι δυόσμο

Για το σερβίρισμα

φέτες ψωμί
100 γρ. φέτα
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι
φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα και ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε από 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες και τις βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.

Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε.

Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το θυμάρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Μεταφέρουμε τα λουκάνικα από το τηγάνι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com