Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Δημοφιλή στο Internet

Τα ζυμαρικά αλλιώς: Φαρφάλες με τόνο και βότκα από τον Άκη

Φαρφάλες με τόνο και βότκα από τον Άκη Πετρετζίκη

Μία πρωτότυπη συνταγή για μακαρόνια μας προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης

Για το τραπέζι της Τρίτης, έχουμε την ευκαιρία να ετοιμάσουμε ζυμαρικά, σε μία εντελώς νέα γεύση, που μας ετοιμάζει ο Άκης Πετρετζίκης. Φαρφάλες με τόνο και βότκα λοιπόν!

Υλικά

500 γρ. φαρφάλες
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
500 ml κρέμα γάλακτος 35%
800 γρ. τόνο, σε κονσέρβα, στραγγισμένο
80 γρ. βότκα
200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σουρώνουμε και κρατάμε 50ml από το νερό που βράσανε.

Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι, αρκετά μεγάλο για να χωρέσει τα ζυμαρικά, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε περίπου για 5 λεπτά τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.

«Σβήνουμε», προσθέτοντας τη βότκα, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά.

Στη συνέχεια, βάζουμε και τον τόνο, τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: Άκης Πετρετζίκης