Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Δημοφιλή στο Internet

Μένουμε σπίτι και δοκιμάζουμε φριτάτα με μπέικον και γλυκοπατάτα από τον Άκη

Φριτάτα με μπέικον και γλυκοπατάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Πανεύκολη συνταγή, που ετοιμάζεται σε ελάχιστο χρόνο και δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο

Ο Άκης Πετρετζίκης ετοιμάζει μία διαφορετική φριτάτα, επιλέγοντας μπέικον και γλυκοπατάτα, που δημιουργούν έναν υπέροχο γευστικό συνδυασμό. Αξίζει να τη δοκιμάσετε!

Υλικά

500 γρ. γλυκοπατάτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
10 φύλλα φασκόμηλου, φρέσκα
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
150 γρ. μπέικον, σε κομμάτι
8 αβγά
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
80 γρ. γάλα
80 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

ρόκα
ντοματίνια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε κυβάκια 1-2 εκ. και τις βάζουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο, το φασκόμηλο και το σκόρδο ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε για 4-5 λεπτά να πάρουν χρώμα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι 30 εκ. σε μέτρια φωτιά. Φροντίζουμε να έχει μεταλλικό χερούλι για να μπορεί να μπει στον φούρνο.
Κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια 1 εκ. και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το μπέικιν, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com