Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Δημοφιλή στο Internet

Η συνταγή με λίγες θερμίδες που θα αγαπήσετε: Λαχανόρυζο λεμονάτο

Λεμονάτο λαχανόρυζο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πηγή: argiro.gr

Μία συνταγή πεντανόστιμη, εύκολη, γρήγορη και πάρα πολύ θρεπτική

Λαχανόρυζο λεμονάτο με λαχανικά και καστανό ρύζι ετοιμάζει σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και μας δείχνει την τέλεια συνταγή για να πετύχουμε αυτό το γευστικό πιάτο. Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για ισορροπημένη διατροφή, με πλούσια θρεπτικά συστατικά και λίγες θερμίδες.

Δοκιμάστε το!

Υλικά

4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό σφιχτό λάχανο κομμένο σε μπουκιές
1 τρυφερό πράσο κομμένα σε χοντρές φέτες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 σελινόριζα ψιλοκομμένη σε καρέ ή λεπτές φέτες
1 καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη ή σε λεπτές φέτες
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
2 τρυφερά μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
2 φλ. ζεστό νερό η ζωμό
3/4 φλ. ρύζι καστανό
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
χυμό από 1 λεμόνι
λίγους στήμονες κρόκο Κοζάνης
γιαούρτι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
1 κ.σ. βούτυρο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Για το υγιεινό λεμονάτο λαχανόρυζο, σε μία μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και το πράσο. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3’ λεπτά.

Προσθέτουμε τη σελινόριζα και το λάχανο και σοτάρουμε για 3’ σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το καρότο και το ζεστό νερό.

Αλατοπιπερώνουμε χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Τέλος, ελέγχουμε το αλατοπίπερο, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και τα βότανα, άνηθο και μαϊντανό.

Αν θέλουμε προς το τέλος του βρασμού, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο για να χυλώσει ωραία.

Αφήνουμε το λεμονάτο λαχανόρυζο να σταθεί στην κατσαρόλα για 10 λεπτά σκεπασμένο με καθαρή πετσέτα, να τραβήξει το ρύζι τα υγρά του φαγητού.

Το σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με λίγο γιαούρτι.

Μυστικά για νόστιμο λαχανόρυζο λεμονάτο
Μην ψιλοκόβετε το λάχανο, το πράσο και την σελινόριζα. Αφήστε μεγάλα τα κομμάτια ώστε να υπάρχουν διαφορετικές υφές στο φαγητό και να μην λιώνουν τα λαχανικά στο βράσιμο.

Επιλέξτε λαχανικά που αγαπάτε και δημιουργήστε το λαχανόρυζο που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε ακόμη:

Ένα πιάτο του Άκη που θα αγαπήσουμε: Χοιρινό ρολό γεμιστό με πέστο

H λιχουδιά που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους: Χριστουγεννιάτικα gingerbread μπισκότα

Μελομακάρονα: Η συνταγή του Άκη για την αγαπημένη χριστουγεννιάτικη λιχουδιά

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση