Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Δημοφιλή στο Internet

Ένα ζεστό χειμωνιάτικο πιάτο: Φασολάδα από τον Άκη Πετρετζίκη

Συνταγή για φασολάδα από τον Άκη Πετρετζίκη

Μπορεί η φασολάδα να γίνει μία συνταγή που θα λατρέψουν όλοι; Η απάντηση είναι ναι και ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει τον τρόπο!

Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε την νόστιμη φασολάδα του Άκη Πετρετζίκη, ένα πιάτο ζεστό, χειμωνιάτικο, ό,τι πρέπει γι’ αυτές τις ημέρες.

Υλικά

1/2 κιλό φασόλια, λευκά μέτρια
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
2 κλ. σέλερι
3 καρότα
1 κρεμμύδι, μεγάλο
5 σκ. σκόρδο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
3 φύλλα δάφνης
2 κλ. δεντρολίβανο
1 κύβο λαχανικών
1 μήλο, κόκκινο
2 λίτρα νερό

Για το σερβίρισμα

μπούκοβο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
φέτα
αντζούγιες
ελιές
θυμάρι

Εκτέλεση

-Βάζουμε τα φασόλια μας σε ένα μπολ και το γεμίζουμε με νερό, τόσο ώστε να τα καλύψει.

-Ρίχνουμε 1 κοφτή κ.γ. αλάτι, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν για 8-12 ώρες.

-Στην συνέχεια, σουρώνουμε, τα πλένουμε με πολύ κρύο νερό για να καθαρίσουν πολύ καλά, τα στραγγίζουμε ξανά και τα αφήνουμε στην άκρη.

-Κόβουμε το σέλερι σε μεγάλα κομμάτια 1-2 εκ. και τα καρότα σε ροδέλες 1-2 εκ.

-Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι μας και λεπτοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου.

-Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά (δεν θέλουμε να κάψει), ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και τα λαχανικά μας.

-Σοτάρουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας, ανακατεύοντας ελαφρά ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

-Στην συνέχεια, αφού έχουν εξατμιστεί όλα τα υγρά από τα λαχανικά και έχουν μαλακώσει, ρίχνουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας το φαγητό μας.

-Προσθέτουμε στη συνέχεια τα φασόλια, τα φύλλα δάφνης, το δεντρολίβανο, τον κύβο και ένα ολόκληρο μήλο. Βάζοντας το ολόκληρο μήλο μέσα στην κατσαρόλα μας δένει καλύτερα η σάλτσα μας. Θα το αφαιρέσουμε μόλις μαγειρευτεί το φαγητό μας.

-Ρίχνουμε το νερό και καπακώνουμε την κατσαρόλα μας.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.