Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Real Estate

Παναγιώτης Ψυχάρης: Πότε χτυπάει το σφυρί για τo σπίτι στο Ψυχικό

Παναγιώτης Ψυχάρης

Παναγιώτης Ψυχάρης

Για τις 26 Ιανουαρίου έχει οριστεί η εκποίηση της κατοικίας του Σταύρου Ψυχάρη στο Ψυχικό, ενώ πρώην ιδιοκτήτης και οφειλέτης του ακινήτου εμφανίζεται ο γιος του εκδότη που έφυγε από τη ζωή, Παναγιώτης.

Το σφυρί θα χτυπήσει έναντι 2,4 εκατομμυρίων ευρώ, με επισπεύδουσα την Alpha Bank, ενώ το ακίνητο κατασχέθηκε για 500.000 ευρώ, ποσό που αποτελεί μέρος μεγαλύτερης απαίτησης. Ο πλειστηριασμός αφορά σε οριζόντιες ιδιοκτησίες επί οικοδομικού συγκροτήματος σε οικόπεδο 3.400 τ.μ., στη συμβολή των οδών Σερεπετζή, Δόλασικ και Περσέως, που περιλαμβάνει δύο κατοικίες.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για κατοικία που αποτελείται από τμήματα 410 τ.μ. και περιλαμβάνει ακάλυπτο χώρο 100,62 τ.μ., για κατοικία που αποτελείται από τμήματα 281 τ.μ. με ακάλυπτο επιφάνειας 206,85 τ.μ., καθώς και για υπόγεια θέση στάθμευσης με επιφάνεια 10,13 τ.μ., υπόγεια θέση στάθμευσης της 11,30 τ.μ., υπόγεια θέση στάθμευσης 24,20 τ.μ. και υπόγεια θέση 13,50 τ.μ..

Το ακίνητο φέρει υποθήκη υπέρ της ΑΑΔΕ ποσού 7,7 εκατ. ευρώ, υποθήκη υπέρ της Alpha Bank 13 εκατ. ευρώ, πέρα από την αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της Alpha Bank για 500.000 ευρώ. Οι τιμές εκκίνησης έχουν οριστεί ως εξής:

Η βίλα είχε βγει ξανά σε πλειστηριασμό το 2019, αλλά τότε η διαδικασία αναβλήθηκε, καθώς ο γιος του εκδότη Παναγιώτης Ψυχάρης κατέθεσε αίτηση ανακοπής, ζητώντας να διορθωθεί η έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης και κατ’ επέκταση η τιμή εκκίνησης του ακινήτου.

Στην πρώτη έκθεση εκτίμησης, το 2018, η τιμή πρώτης προσφοράς είχε τεθεί στις 965.000 ευρώ, πολύ χαμηλότερη από την τιμή των 2,4 εκατ. ευρώ. Τότε, ο εκδότης που συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τον Δημοσιογραφικό Όμιλο Λαμπράκη, βρισκόταν ακόμα εν ζωή.

Το ακίνητο αναρτήθηκε ξανά προς πλειστηριασμό το 2020. Την πρώτη φορά δεν αναδείχτηκε πλειοδότης, ενώ τη δεύτερη η διαδικασία ανεστάλη και πάλι.