Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Εξαιρετικές αποδόσεις το 2016 για τα Alpha Αμοιβαία Κεφάλαια

alpha bank

Alpha Bank

Το 2016, έτος σημαντικών διακυμάνσεων και εξελίξεων σε διεθνές επίπεδο, τα Alpha Αμοιβαία Κεφάλαια (Α/Κ) κατέγραψαν εξαιρετικές αποδόσεις. Μεταξύ των μετοχικών Α/Κ με διεθνή προσανατολισμό, το Alpha Energy (+23,08%) και το Alpha Select Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης (+20,44%) σημείωσαν τις κορυφαίες αποδόσεις του έτους.

Υψηλές αποδόσεις σημείωσαν, επίσης, το Alpha Fund of Funds Cosmos Stars BRIC (+13,26%), το Alpha Fund of Funds Cosmos Stars Commodities (+12,76%) και το Alpha Fund of Funds Cosmos Stars USA (+10,57%). Ειδικότερα, το τελευταίο διακρίνεται εξίσου για τις σημαντικές επιδόσεις τόσο σε ορίζοντα τριετίας (+48,51%), καθώς κατατάσσεται πρώτο στο σύνολο όλων των Funds of Funds της ελληνικής αγοράς, όσο και σε ορίζοντα πενταετίας (+96,56%), ως το κορυφαίο Α/Κ στην κατηγορία του.

Μεταξύ των Α/Κ που ξεχώρισαν είναι το Alpha Global Allocation Μικτό (+4,13%), το οποίο κατέγραψε τη δεύτερη ανώτερη επίδοση τριετίας (+19,86%) και πενταετίας (+39,99%) σε σύγκριση με όλα τα μικτά Α/Κ ανάλογης επενδυτικής πολιτικής.

Στα Α/Κ που επενδύουν στις ελληνικές κεφαλαιαγορές, το Alpha Ελληνικό Ομολογιακό (+11,74%) και Alpha Ελληνικό Μικτό (+8,00%) κατέγραψαν αξιοσημείωτες αποδόσεις και παραμένουν στα κορυφαία Α/Κ της κατηγορίας τους την τελευταία τριετία και πενταετία. Τέλος, θετικές αποδόσεις πέτυχαν τα Ελληνικά Μετοχικά Α/Κ, Alpha Επιθετικής Στρατηγικής και Alpha Blue Chips υπεραποδίδοντας για ένα ακόμη έτος έναντι του Γενικού Δείκτη του ΧΑ (δείκτης αναφοράς).