Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Βαρουφάκης: Τις ανοησίες για το Νομισματοκοπείο τις έλεγε ο Φλαμπουράρης

Αλέκος Φραμπουράρης.

Αλέκος Φραμπουράρης

Τον Αλέκο Φλαμπουράρη έδειξε ως εμπνευστή της ιδέας για το Νομισματοκοπείο το 2015 ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε συνέντευξή του στο Ποντίκι, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 χαρακτήρισε την ιδέα ως ανοησία, ενώ σημείωσε ότι τα περί Νομισματοκοπείου δεν τα έλεγε ο Παναγιώτης Λαφανζάνης. Απλά, όπως εξήγησε ο κ. Βαρουφάκης, ο κ. Λαφαζάνης είπε «ναι, εγώ το έκανα» για να πάρει εκείνος την… δόξα.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε σχετικά όταν ρωτήθηκε αν είχε βάση η ιστορία για το Νομισματοκοπείο:

«Πώς δεν είχε βάση; Η ιδέα του Φλαμπουράρη για τον Τσίπρα ήταν. Δεν ήταν του Παναγιώτη. Ο Παναγιώτης μετά είναι αυτό που είχε πει ο Φον Νόιμαν για τον Οπενχάιμερ. Ο Φον Νόιμαν ήταν πολύ σκληροπυρηνικός σε σχέση με τα πυρηνικά όπλα. Ο Οπενχάιμερ, που είχε ανακαλύψει την ατομική βόμβα, κάποια στιγμή είχε τύψεις. Και λέει ο Φον Νόιμαν για τον Οπενχάιμερ ότι παραδέχεται την αμαρτία για να αγκαλιάσει τη δόξα. Αυτό έκανε κι ο Λαφαζάνης. Δεν ήταν δική του ιδέα, μετά τον κατηγόρησαν, γι’ αυτό και είπε ‘ναι, εγώ το έκανα’. Δεν το έκανε αυτός, τις ανοησίες τις έλεγε ο Φλαμπουράρης, γιατί έχω καταγράψει ακριβώς πώς είχε γίνει η ιστορία».