Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Συνάντηση Μηταράκη με το προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ

Ο υπουργός Νότης Μηταράκης

Νότης Μηταράκης, υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

Με το προεδρείο του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφαλίσεων και Περιθάλψεως (ΕΔΟΕΑΠ) συναντήθηκε την Τρίτη ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπ. Εργασίας, ο κ. Μηταράκης ενημερώθηκε σχετικά με τα ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα του φορέα, ενώ τονίσθηκε η ανάγκη θωράκισης του ασφαλιστικού καθεστώτος των δημοσιογράφων καθώς και η ανάγκη στήριξης και διασφάλισης του Ταμείου του κλάδου.

Ο Υφυπουργός Εργασίας παρουσίασε σε γενικές γραμμές το σχέδιο για τις επικουρικές συντάξεις και αναφέρθηκε στο πως θα προσαρμοσθεί ο φορέας στις αλλαγές αυτές. Τέλος, τονίστηκε από τον κ. Μηταράκη πως βρισκόμαστε σε αναμονή της δικαστικής απόφασης για το ζήτημα της ειδικής εισφοράς του 2% επί του κύκλου των εργασιών των επιχειρήσεων του κλάδου, απόφαση η οποία επηρεάζει τη λειτουργία του Ταμείου.