Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Τι είπαν Τσίπρας και Ολάντ στο Άμπου Ντάμπι (upd)

αλεξης τσιπρας φρανσουα ολαντ

Ο Αλέξης Τσίπρας (αριστερά) και ο Φρανσουά Ολάντ (δεξιά) στο Άμπου Ντάμπι

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκαν στο Άμπου Ντάμπι, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, την οποία συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία, όπου και πραγματοποίησαν διμερή συνάντηση, ενώ παράλληλα ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (3 Δεκεμβρίου) και η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, τον Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν.

Η συνάντηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 7.00 το πρωί (ώρα Ελλάδας) και κράτησε 40 λεπτά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Πρωθυπουργού, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε από κοινού ότι είναι επιβεβλημένη η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο ως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και η λήψη μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους ως το τέλος του έτους.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας και ο Φρανσουά Ολάντ συζήτησαν για την αναβάθμιση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας με Χώρες του Περσικού Κόλπου.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι σχέσεις Ε.Ε. – Τουρκίας και τονίστηκε η σημασία συνέχισης της εφαρμογής της Συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας και της δράσης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, καθώς και βελτίωσης του κλίματος.

Υπό το πρίσμα της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου Ολάντ στην Κύπρο, καλωσορίστηκε η επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό και συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο ζήτημα. Υπογραμμίστηκε, στο πλαίσιο αυτό, η σημασία του Κυπριακού για τις σχέσεις ΕE- Τουρκίας.

Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη να τερματιστεί η επιθετική ρητορική εκ μέρους της γείτονος.

H συνάντηση έγινε στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, την οποία συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φοροεπιδρομή-σοκ με το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο – Θα δηλώνονται μέχρι και… άλογα ιπποδρόμου!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση στο Facebook για την παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Red alert στο Αιγαίο: Παιχνίδια πολέμου με Ελλάδα και Τουρκία;