Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Metron Analysis: Στις 16,3 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ, 6 στους 10 ικανοποιημένοι από τον Μητσοτάκη

Σταθερό προβάδισμα 16,3 μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση της «Metron Analysis» για λογαριασμό της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ της Κυριακής». Παράλληλα, 6 στους 10 εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 37,6% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση με 21,3%. Την τρίτη θέση λαμβάνει το Κίνημα Αλλαγής με 6,2%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,8%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και το ΜέΡΑ25 με 3,8%.

Στα ποσοστά δημοφιλίας των πολιτικών αρχηγών, πρώτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης (64%), στη δεύτερη θέση είναι η Φώφη Γεννηματά (39%) και τρίτος εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας (38%).

Το 64% των πολιτών θεωρεί επιτυχημένο τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25% θετικών γνωμών ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 45%, έναντι του 16% του Αλέξη Τσίπρα.

Το μεταναστευτικό είναι το θέμα που προβληματίζει τους πολίτες σε ποσοστό 33%, αφήνοντας στη δεύτερη και τρίτη θέση της λίστας την οικονομία και την ανεργία, με ποσοστά 28% και 14%, αντιστοίχως.

Το 41% της κοινής γνώμης πιστεύει ότι οι οικονομικές συνθήκες θα βελτιωθούν τους επόμενους μήνες και το 53% ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.